Projektu Internacionalna Zvezda izgleda da nema kraja ovog leta. Posle Lukaša, Barkosa, Salasa, Moline, Bronovickog još jedan stranac mogao bi da pojača srpskog šampiona. I ovoga puta crveno-beli su se okrenuli igraču iz zemlje koja pripada španskom govornom području. Reč je, naime, o fudbaleru iz Hondurasa Vilsonu Palasiosu koji se već priključio pripremama Crvene zvezde u Austriji.

Projektu Internacionalna Zvezda izgleda da nema kraja ovog leta. Posle Lukaša, Barkosa, Salasa, Moline, Bronovickog još jedan stranac mogao bi da pojača srpskog šampiona. I ovoga puta crveno-beli su se okrenuli igraču iz zemlje koja pripada španskom govornom području. Reč je, naime, o fudbaleru iz Hondurasa Vilsonu Palasiosu koji se već priključio pripremama Crvene zvezde u Austriji. Reprezentativca Hondurasa je na probu u Zvezdu doveo član Upravnog odbora Vladimir Jugović.
– Planiram da iskoristim priliku koja mi se ukazala. Presrećan sam što sam došao u Evropu i ovako veliki klub kakva je Crvena zvezda. Znam da je Zvezda bila najbolja i u ligi nekadašnje velike Jugoslavije i da će ovog leta pokušati da uđe u Ligu šampiona – KAŽEVILSON Palasios, koji bi trebalo do kraja priprema da ostane u Austriji, a onda će rukovodstvo crveno-belih odlučiti da li će ga zadržati ili ne. Palasios stiže iz Olimpije iz Tegikualpe i još jedan je u nizu pridošlih univerzalaca. Po opisu posla je vezista, a na probu u Crvenu zvezdu je došao navodno kao alternativa za Dušana Bastu koji bi mogao uskoro da napusti Marakanu.

Palasios pola tima Olimpije

Vilsonu Palasiosu su u Olimpiji iz Tegikualpe saigrači uglavnom bili rođena braća. Naime, on je, kako ponosno kaže, u prvom timu igrao sa čak četvoricom svojih ukućana. „Oni će mi mnogo nedostajati. Nadam se da sam svojim dolaskom u Evropu probio led i da će i oni uskoro krenuti za mnom“, kaže Palasios.

– Igram po desnoj strani u veznom redu. Poslednje četiri godine sam reprezentativac Hondurasa. Veoma sam ambiciozan i daću sve od sebe da ostanem u Crvenoj zvezdi – ističe Palasios. A da ovaj Hondurašanin i ostane u Zvezdi naročito će navijati član Upravnog odbora crveno-belih Vladimir Jugović.

Stigli Kastiljo, Barkos i Salas

Najnovije akvizicije Crvene zvezde Argentinac Ernan Barkos i Ekvadorac Frenklin Salas stigli su juče u Bad Tatzmansdorf i priključili se novim saigračima na pripremama. Sa njima je u austrijsku banju stigao i starosedelac Segundo Kastiljo, koji je završio sa obavezama u selekciji Ekvadora. Juče je u večernjim satima srpskom šampionu trebalo da se pridruži i Poljak Bronovicki.

– Mislim da baš ovakav igrač treba Zvezdi. Ali ne treba unapred pričati, videćemo na terenu šta zaista ume – napomenuo je Jugović.

Basta: Odlazim u manji klub od Zvezde

Iako je Dušan Basta još uvek član igračkog kadra Crvene zvezde, rukovodstvo kluba ipak ima spremljene alternative u slučaju njegovog odlaska. Do sada su interesovanje za usluge beka crveno-belih pokazali berlinska Herta i švajcarski Bazel.

– Tačno je da su oni zainteresovani za mene, međutim, te ponude su još uvek nekonkretne. U narednih deset dana trebalo bi sve da se zna o mom daljem statusu. Lagao bih ako bih rekao da ne želim da odem. U svakom slučaju, biće mi teško da napustim Marakanu, jer sam u Zvezdi načinio svoje prve fudbalske korake. U koji god klub da odem sigurno je da će to biti klub manji od Crvene zvezde – rekao je Dušan Basta.

Ko god da poželi Bastu u svojim redovima moraće da izdvoji 3.000.000 evra, koliko Zvezda traži za njegovu slobodu.

Crvena zvezda je sinoć trebalo da odigra utakmicu sa rumunskim Nacionalom, ali je meč odložen zbog toga što timovi nisu uspeli da se dogovore oko mesta odigravanja. Naredna provera je večeras, u Murskoj Soboti, gde se crveno-beli sastaju sa WBA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari