Očigledno da je pritisak na košarkaše Partizana pred odlučujući meč za prolaz u drugi krug bio isuviše veliki, u meč sa Unikahom ušli su nervozno, gubili do pred sam kraj i onda kada su pobedu već imali u rukama, prokockali je zbog saznanja da je Roma nadigrala Cibonu i napravila im mesto u Top 16.

Očigledno da je pritisak na košarkaše Partizana pred odlučujući meč za prolaz u drugi krug bio isuviše veliki, u meč sa Unikahom ušli su nervozno, gubili do pred sam kraj i onda kada su pobedu već imali u rukama, prokockali je zbog saznanja da je Roma nadigrala Cibonu i napravila im mesto u Top 16. Stvar na kraju, ipak nije bila u rukama crno-belih, a veliko slavlje pokvario je poraz (94:90) koji 8.000 vatrenih navijača u Pioniru nikako nisu zaslužilo.
– Poklonili smo im pobedu koju smo gotovo imali u rukama. Pravili smo dosta grešaka, ali je na kraju najvažnije da smo ušli u 16 najboljih – rekao je posle meča najzapaženiji u timu domaćina Predrag Drobnjak.
Prvi centar crno-belih ne krije da je zadovoljstvo plasmanom u drugi krug veliko, a prvobitne ambicije zamenjene su novim.
– Ukoliko žreb bude relativno povoljan po nas, možda bismo mogli da se izborimo i za mesto među osam najboljih ekipa. U svakom slučaju ovo je za naš mladi tim bilo veliko iskustvo koje će nam u budućnosti puno značiti – kaže Drobnjak.
Plej Partizana Uroš Tripković, koji je postigao 13 poena u meču, srećan je što su konačno obezebdili mesto među 16 timova Evrope, ali mu je i žao što slavlje nije upotpunjeno pobedom.

Žreb u ponedeljak

Sa kim će u drugom kolu ukrstiti koplja košarkaši Partizana znaće se u ponedeljak, kada će žrebom u Barseloni biti određene nove četiri grupe. U prvom šeširu biće najbolje plasirane ekipe CSKA, PAO, Tau Keramika i Dinamo, u drugom šeširu su Barselona, Makabi, Olimpijakos i Beneton. U trećem šeširu biće Huventud, Efes Pilsen, Po Ortez i Unikaha, dok će u poslednjem, najslabijem šeširu, uz Partizan biti još i Roma, Aris i Prokom Trefl.

– Nikada nisam igrao meč u ovakvoj atmosferi. Navijači su bili fenomenalni i jako mi je žao što im se nismo pobedom odužili za sve što su učinili. Opet, najvažnije je da smo prošli dalje – kaže Tripković.
Iz Grupe B, uz šestoplasirani Partizan, u drugi krug su se plasirali i Panatinaikos, Makabi, Huventud, Unikaha i Lotomatika, dok će Cibona i Olimpija novu priliku čekati eventualno naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari