Nova sezona u regionalnoj košarkaškoj NLB ligi počela je jučerašnjim duelom Heliosa i Budućnosti. Vicešampion Srbije, Crvena zvezda, sezonu 2007/08 otvara gostovanjem u Vršcu i duelom sa ekipom Hemofarma.
U minulom, letnjem, prelaznom roku crveno-beli su u potpunosti rekonstruisali svoj igrački kadar.

Nova sezona u regionalnoj košarkaškoj NLB ligi počela je jučerašnjim duelom Heliosa i Budućnosti. Vicešampion Srbije, Crvena zvezda, sezonu 2007/08 otvara gostovanjem u Vršcu i duelom sa ekipom Hemofarma.
U minulom, letnjem, prelaznom roku crveno-beli su u potpunosti rekonstruisali svoj igrački kadar. U timu više nema iskusnih košarkaša, poput Gurovića, Antića i Popovića. Njihov odlazak trebalo bi da nadoknade američki plej Omar Kuk, talentovani reprezentativac BIH Elmedin Kikanović, već dokazani Mlađen Šljivančanin i Vladimir Tica, kao i dojučerašnji prvotimac Partizana Boris Bakić. U ovakvoj koncepciji, veću šansu, ali i ogovornost će dobiti igrači iz juniorskog pogona. Starosedeoci u crveno-belom dresu, Aleksandrov i Dragićević, uvereni su da potencijal koji ima ovaj tim Crvene zvezde ipak može da bude dovoljan zalog za dobre rezultate u sezoni koja startuje.
– Ovo je izuzetno mlad tim, bez dokazanih igrača od prošle godine. Kako bude odmicalo prvenstvo i mi ćemo sigurno biti bolji, ali je bitno da od samog početka budemo požrtvovani – naglašava Dragićević.
Slično razmišlja i njegov saigrač iz reprezentativnih selekcija, Nemanja Aleksandrov, koji će u narednoj sezoni imati jednu od liderskih uloga u ovom sastavu crveno-belih.
– Imali smo problem sa priključivanjem igrača, jer je većina nas imala obaveze u nekoj od reprezentacija. Dobro bi nam došlo još nekoliko nedelja zajedničkih priprema, ali šta je tu je. Potencijal i kvalitet neosporno posedujemo, a formu ćemo tempirati iz kola u kolo – najavljuje novopečeni seniorski reprezentativac Srbije.
U minuloj sezoni, mladi Nenad Mišanović je uglavnom bio startni centar. Ove godine, on će svakako imati i veću minutažu, ali i odgovornost u igri svog tima.
– Imamo dosta novih igrača. Atmosfera je odlična, kao i uslovi za rad. Stoga, sa velikim optimizmom dočekujemo prvi duel u novoj sezoni, protiv ekipe Hemofarma – ističe Mišanović, koji je pre dolaska na Mali Kalemegdan branio boje upravo ekipe iz Vršca. Pored Nenada Mišanovića, u Crvenoj zvezdi je ove godine (ponovo) i Vladimir Tica, koji je takođe nastupao i za vršački tim, dok su na drugoj strani bivši crveno-beli, Vladan Vukosavljević i trener Miroslav Nikolić.
Ovo će biti jubilarni 30. međusobni duel Hemofarma i Crvene zvezde. U dosadašnjih 29, crveno-beli imaju 18 pobeda. Početak današnjeg meča Crvene zvezde i Hemofarma, zakazan je za 18 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari