Dug Partizana 2,7 miliona evra 1

U Srbiji je čest slučaj da sportski klubovi imaju različite verzije visine svojih dugovanja od nadležnih organa, pa i predsednik košarkaške sekcije JSD Partizan Ostoja Mijailović tvrdi da su “podaci koji su nedavno dospeli u javnost netačni”..

..i “pod materijalnom i krivičnom odgovornošću” iznosi svoju faktografiju o finansijskom stanju crno-belih.

Pre nekoliko meseci, kada smo radili presek stanja, dug Partizana je iznosio 3,8 miliona evra, dok sada iznosi 2,7 miliona evra. Od toga je 1,7 miliona poreski dug sa pripadajućim kamatama i on je nasleđen. U procesu smo potpisivanja reprograma po kojem će kamata biti umanjena za 50%, uz grejs period od 24 meseca i period otplate od 60 meseci. Preostali milion su obaveze za koje su u većini slucajeva potpisani sporazumi o reprogramu i taj dug se vodi kao obaveza a ne dugovanje. Servisira se iz planiranih priliva i ni na koji način ne ugrožava poslovanje kluba…. U bilansima od prošle godine stoji dug u iznosu od 6,6 miliona evra i to treba pojasniti. Prema sadašnjoj situaciji, od tog duga treba oduzeti 2,7 miliona evra duga prema igračima i trenerima, duga koji smo otkupili za 1,1 milion, zahvaljujući razumevanju igrača i trenera i dogovorima koje smo sa njima postigli… Zatim, tu je sporno potraživanje banke u iznosu od 1,4 miliona evra, sa kojom smo u sudskom sporu i ovih 2,7 miliona koje sam već objasnio.. – objasnio je za klupski sajt prvi čovek osvajača Kupa Radivoja Koraća, a onda objasnio slučaj hipoteke nad stadionom u Humskoj.

– Mi nismo vlasnici stadiona da upisujemo hipoteku na njega, već je vlasnik JSD Partizan. Tako da je upis hipoteke na stadion Partizana za potrebe kredita KK Partizan obična izmišljotina. Kada je u pitanju poreski dug, mi smo dužni da obezbedimo garanciju za reprogram tog duga, stoga smo se obratili JSD Partizan da nam pomogne i da hipotekom to obezbedimo – rekao je viđeniji član Srpske napredne stranke, koji je na istom mestu ponovio optužbe na račun rukovodstva FKP, takođe bliskih SNS-u, uz tvrdnju da su kada su došli u klub, zatekli plus na računima a ne debeo minus, kako pričaju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari