Dušan Vlahović "časti" Partizan sa dva miliona evra 1Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

U ponedeljak kasno uveče, većina italijanskih relevantnih medija objavilo je da je Juventus postigao dogovor sa Fiorentinom i da će „ljubičaste“ obeštetiti za 67 miliona evra za transfer Dušana Vlahovića. Navedenoj transakciji obradovali su se u Partizanu, s obzirom na to da imaju pravo na tri odsto od prelaska srpskog napadača iz Fiorentine u neki drugi klub.

Nije još uvek poznata dinamika isplate obeštećenja, ali je jasno da će Fiorentina prihodovati i dodatna tri miliona evra na ime bonusa kada Vlahović bude zaigrao u dresu Juventusa.

Miloš Vazura, direktor Partizana, otkrio je da crno-beli imaju tri odsot od svakog narednog transfera svog fudbalera kojeg su „prodali“ nekom inostranom klubu.

„Partizan će dobiti tri procenta od transfera svakog fudbalera. Ako pričamo o Vlahoviću, bude li posao vredan 60.000.000 evra to bi značilo da nama sleduje 1.800.000“, naveo je Vazura.

S obzirom na to da je u pitanju 67 miliona evra, crno-beli će prihodovati čak dva miliona evra od transfera srpskog napadača u Juventus.

Vlahović je napustio Humsku zime 2017. godine u transferu vrednom 1.900.000 evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari