Dve etape do polufinala 1Foto: STARSPORT

Sve ide po planu za večite rivale.

Rezultatski, košarkaši Crvene zvezde i Partizana „šetaju“ se terenima Superlige. Sa perfektnih 8:0 u pretposlednjem kolu crveno-bele u subotu očekuje gostovanje OKK Beogradu, dok će dan kasnije Partizan ugostiti kolege iz Novog Pazara.

Svesni rezultatske dominacije, treneri večitih rivala veći deo vremena u pripremi utakmica posvećuju psihološkom segmentu. Tomić je „održao bukvicu“ svojim pulenima posle susreta sa Zlatiborom, što se negde i videlo po reakcijama igrača u duelu sa FMP. Trinkijeri je imao slične metode još nakon meča sa Tamišom u Beogradu, želeći da stariji igrači daleko većom motivacijom omoguće mlađima da dobiju više prostora za dokazivanje. Gostovanje Dinamiku u osmom kolu negde je i pokazalo pravac kojim crno-beli žele da idu u Superligi. Italijanski stručnjak je prepoznao momenat i automatski između 10 i 15 minuta „poklonio“ Urošu Trifunoviću, Marku Pecarskom i Dušanu Tanaskoviću.

– Klinci su nam pomogli, mada možda više i nisu klinci. Nekad si sa 18 godina imao troje dece, sada još piju jogurt i mleko. Ali, bili su koncentrisani, igrali su pametno… Stariji su im pomogli da odigraju dobru utakmicu – istakao je Trinkijeri, negde želeći da pošalje poruku da sa 19 godina igrač već mora da pokazuje sposobnost da pravi kvalitativnu razliku na terenu i kada je rezultat neizvesniji.

Raspored i tabele

9. kolo

Grupa A

subota

OKK Beograd – Crvena zvezda 17.00

Borac – Zlatibor 19.00

Dunav – FMP 20.00

1. Crvena zvezda 8-0

2. FMP 6-2

3. Borac 5-3

4. OKK Beograd 2-6

5. Zlatibor 2-6

6. Dunav 1-7

Grupa B

nedelja

Sloboda – Tamiš 18.00

Partizan – Novi Pazar 20.00

Mega – Dinamik 20.00

1. Partizan 8-0

2. Mega 5-3

3. Dinamik 4-4

4. Novi Pazar 4-4

5. Tamiš 2-6

6. Sloboda 1-7

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari