Rekcija Evropske rukometne federacije (EHF) na odluku rukovodstva ženskog rukometnog kluba Kikinda da ne igra mečeve trećeg kola Čelendž kupa protiv Vlaznimija iz Đakovice bila je izuzetno oštra. Naime, EHF je u utorak kaznio Kikinđanke sa 7.500 evra i dve godine zabrane nastupanja na međunarodnim kupovima.

Rekcija Evropske rukometne federacije (EHF) na odluku rukovodstva ženskog rukometnog kluba Kikinda da ne igra mečeve trećeg kola Čelendž kupa protiv Vlaznimija iz Đakovice bila je izuzetno oštra. Naime, EHF je u utorak kaznio Kikinđanke sa 7.500 evra i dve godine zabrane nastupanja na međunarodnim kupovima. Direktor kluba Aleksandar Grifatong tvrdi da ništa zvanično iz EHF nije stiglo u klub, te da će Upravni odbor uskoro „doneti odluku o daljim koracima“.
Predsednik kluba iz Kikinde Zoran Pašić nije želeo da komentariše odluku EHF, već je za danas najavio konferenciju za novinare, na kojoj će saopštiti odluke UO, dok je predsednik opštine Kikinda Branislav Blažić istakao da je kazna bila očekivana.

Žreb nemilosrdan – sad Naisa – Vlaznimi!

Nova potencijalna bura u srpskom rukometu. Dan pošto je EFH očekivano drakonskim merama sankcionisala odustajanje Kikinde od duela sa Vlaznimijem iz Đakovice u šesnaestini finala Čelendž kupa, jučerašnji žreb parova 1/8 finala istog takmičenja upario je rukometašice pomenute kosovske ekipe sa Naisom iz Niša.

– Veoma je nezgodna situacija. Ako odigramo , bićemo ne znam šta, a ako odustanemo bićemo strogo kažnjeni. Mnogo boli kazna od dve godine, jer šta će nam ekipa ako ne možemo da se takmičimo u Evropi. Videćemo šta ćemo. Imamo mesec dana za odluku. Sve se nadam da će se u međuvremenu nešto dogoditi i da ćemo moći da igramo – prva je reakcija predsednika kluba Slobodana Veljkovića.

Na potezu je, dakle, opet Vlada Srbije.

– Pismo Ministarstva prosvete i sporta predstavlja veliku štetu ne samo za sport u Kikindi i Srbiji, već za sport uopšte. Oni koji su naš klub i naš grad uvukli u celu priču, neka plate kaznu. Međutim, zabrana neigranja u trajanju od dve godine daleko je teža, jer je urušen petogodišnji mukotrpan rad devojaka i rukovodstva na stvaranju evropskog imidža kluba – rekao je Blažić.
Podsećanja radi, rukovodstvo Kikinde odlučilo je da ne igra utakmice sa Vlaznimijem posle izjašnjavanja Ministarstva za prosvetu i sport, koje je obećalo da će stati iza kluba „kao nikada do sada“ i snositi troškove kazne. Utakmice dva pomenuta rivala trebalo je da budu odigrane 10. i 11. januara u budimpeštanskom predgrađu Sazholombata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari