Emocije mi oduzele snagu 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Kada se usled brojnih povreda naših takmičara u sezoni 2017, ali i drugih svetskih teniskih zvezda, u samom finišu takmičarske godine bez ikakvih rezultatskih očekivanja, uprkos tome što sva takmičenja nisu završena, utonulo u „zimski san“, iz njega nas je probudio na samo njemu svojstven način Filip Krajinović.

„Odmah nakon finala uputio sam se na aerodrom i krenuo put Beograda. Danas sam se probudio kod kuće i osećaj je kao da sam sanjao jedan divan san, a zapravo sve je bila java, kristalno jasna i čista. U Pariz sam otišao kao i na svaki turnir do sada, da odigram što bolje, bez zacrtanih ciljeva, bez pomisli na finale. Kako su se pobede nizale, kako sam se približavao završnici takmičenja, emocije su bile sve jače i jače, bilo je jako teško ostati smiren, hladan, a to je najvažnije u završnici turnira. Svaki višak emocija oduzima na snazi, energiji, što je mene potpuno i slomilo u finišu finala. Nakon osvojenog prvog seta protiv Soka noge su se oduzele, prestale su da me slušaju i više nisam uspeo da se vratim, da stabilizujem emocije koje su me potpuno slomile. Ne žalim, srećan sam, ma i više od toga“, objašnjava novi heroj svetske teniske scene Krajinović.

Život ga nije mazio. Rano je prošao kroz velika životna iskušenja, razočarenja i otrežnjenja, rano je došao do te faze da mora da donosi velike, životno značajne odluke, a iz svega toga proisteklo je i Filipovo brzo sazrevanje. Dobio je mentalnu čvrstinu, izdržljivost i istrajnost, značajne elemente za profesiju koju je izabrao.

„Ne kažu bez razloga što te ne slomi to te ojača. Meni je sve kroz šta sam prošao najpre ubilo samopouzdanje, a zatim kada sam fizički ponovo bio fit, kada sam u martu ove godine krenuo u novi obračun sa mojom teniskom sudbinom, vratila mi se ta jačina koja se bila nataložila u meni i čekala pravo vreme da se pokaže. I baš kada sam došao do faze da ponovo moram u kvalifikacije čelendžera, što je poražavajuće za igrača koji je bio u top sto i igrao na velikim turnirima, baš tada sam dobio novu snagu i krenuo sam da ređam uspehe, što je kulminiralo sada, rekao bi u pravi čas“- kroz osmeh ističe Filip.

Prostora za još veći napredak ima pregršt, posebno što u prvoj polovini naredne sezone brani jako mali broj bodova, a na svim velikim takmičenjima je u glavnim žrebovima.

„Najpre odlazim na zasluženi odmor, dve do tri nedelje i onda krećem sa pripremama sa trenerom Popovićem. Znam da mogu puno i verujem da ću to pokazati i dokazati u 2018. od koje sada, nakon svega što se dogodilo u ovoj sezoni, očekujem da bude zlatna godina za mene“- zaključio je Krajinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari