Crnogorci korak bliže osmini finala, Španija ubedljiva protiv Gruzije 1Foto:EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Košarkaška reprezentacija Crne Gore pobedila je u Tbilisiju Belgiju sa 76:70 (17:14, 20:18, 31:18, 8:20), u utakmici drugog kola Grupe A na Evropskom prvenstvu.

Crnu Goru predovidili su Bojan Dubljević sa 21 poenom, 11 skokova i četiri asistencije i Kendrik Peri sa 19 poena i pet asistencija. Vladimir Mihailović pobedi je doprineo sa 14 poena.

U belgijskom timu najefikasniji je bio Retin Obasohan sa 25 poena, dok je 10 poena dodao Emanuel Lekomte.

Posle dva kola obe ekipe imaju po pobedu i poraz, ali je Crna Gora izgubila od Turske, dok je Belgija u prvom kolu pobedila Gruziju nakon produžetka, piše Nova.rs.

Kako trenutno stvari stoje u grupi A najviše izgleda da završi kao prva u grupi ima Španija, koja je nakon pobede nad Bugarskom još jednom bila ubedljiva.

Ovoga puta žrtva je bila Gruzija, koja je deklasirana na domaćem terenu sa 90:64.

Najbolji u redovima Španije bio je Vili ernangomez sa 14 poena i sedam skokova, dok je Haime Pradilja ubacio 12. Kod Gruzije nešto bolji od ostalih bio je bek Rati Adronikašvili sa 13 poena i četiri skoka.

U drugom kolu u okviru ove grupe sastale su se i reprezentacije Turske i Bugarske, a rezultat je bio 101:87.

Obe ekipe su bile izuzetno napadački raspoložene, a Bugarska je imala svoje šanse da pobedi. Vodili su Bugari tokom većeg dela prvog poluvremena, ali su u nastavku posustali, te sada imaju dva neuspeha na Evrobasketu i sve manje šansu da odu u nokaut fazu.

Najbolji kod Turaka bio je Džedi Osman sa 25 poena i osam skokova, dok je Alperen Šengun dodao 20 uz devet skokova.

U Bugarskoj je dabl-dabl učinak upisao Saša Vezenkov sa 28 poena i 15 skokova, a briljirao je i Di Bost, omaleni plejmejker, sa 12 poena i 13 asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari