Susret sa aktuelnim šampionom madridskim Realom došao je u najgorem mgućem trenutku po Valensiju. Klub sa Mestalje je pre dva dana ostao bez trenera Floresa, ne beleži naročito sjajne partije u poslednje vreme, a već večeras u okviru vanrednog desetog kola dočekuje upravo branioca naslova prvaka i vodeći tim lige.

Susret sa aktuelnim šampionom madridskim Realom došao je u najgorem mgućem trenutku po Valensiju. Klub sa Mestalje je pre dva dana ostao bez trenera Floresa, ne beleži naročito sjajne partije u poslednje vreme, a već večeras u okviru vanrednog desetog kola dočekuje upravo branioca naslova prvaka i vodeći tim lige. „Slepi miševi“ su trenutno četvrti, ali uprkos činjenici da igraju na svom terenu veće šanse za trijumf su na strani Madriđana. Još jedan derbi igra se na Visente Kalderonu, gde na noge Atletiku stiže Dragutinovićeva Sevilja, koja je, takođe zbog loših partija, tek deseta u prvenstvu sa svega 12 osvojenih bodova. Smiljanićev Espanjol dočekuje Mursiju, a jedini meč koji je na programu sutra je onaj u Valjadolidu, gde stiže vicešampion Barselona. PAROVI 10. KOLA: Rekreativo – Rasing, Espanjol – Mursija, Deportivo La Korunja – Majorka, Viljareal – Levante, Almerija – Saragosa, Betis – Osasuna, Hetafe – Bilbao, Valensija – Real Madrid, Atletiko Madrid – Sevilja (večeras), Valjadolid – Barselona (sutra). TABELA: Real M 22, Barselona 20, Viljareal 18, Valensija 18, Atletiko M 17…
Danas je na programu i vanredno kolo Kalča, a najzanimljiviji meč, ujedno i derbi desetog kola, jeste gradski derbi u Rimu, između Rome i Lacija. „Vučica“ je formalni domaćin u ovom susretu i prema sadašnjoj formi Toti i društvo nose epitet favorita. Ono što bi trebalo da bude dodatna prednost za Romu jeste verovatni povratak oporavljenog kapitena Frančeska Totija u tim. Nebeskoplavi su tek 14. na tabeli sa svega deset bodova. Šampion Inter ugošćava Đenovu, dok gradski rival neroazura ide na megdan gradskom rivalu Đenovljana – Sampdoriji. PAROVI 10. KOLA: Sampdorija – Milan, Atalanta – Kaljari, Sjena – Katanija, Fiorentina – Napoli, Udineze – Torino, Inter – Đenova, Juventus – Empoli, Palermo – Parma, Ređina – Livorno, Roma – Lacio. TABELA: Inter 21, Roma 18, Fiorentina 17, Juventus 17, Udineze 15…
Svetska kuća fudbala suspendovala je do daljnjeg nacionalni savez Kuvajta čija reprezentacija i klubovi neće moći da igraju međunarodne mečeve do nove odluke međunarodne federacije.
Ovo rešenje samo je potvrda dosadašnje politike FIFA da se savezima u čiji se rad mešaju državni organi ne dozvoljavaju internacionalni nastupi, što se u Kuvajtu i desilo jer se vlada te države umešala u izbor čelnika fudbalske asocijacije održan 9. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari