Fudbaleri Arsenala nastavljaju sa sjajnim ovosezonskim izdanjima, a u 7. kolu Premijerlige sa ubedljivih 5:0 poražena je ekipa Derbija. „Tobdžije“ su se tako učvrstile na liderskoj poziciji, ispred Mančester Sitija, koji je remizirao sa Fulamom, kao i Liverpul sa Birmingemom. Taj meč je završen bez golova.

Fudbaleri Arsenala nastavljaju sa sjajnim ovosezonskim izdanjima, a u 7. kolu Premijerlige sa ubedljivih 5:0 poražena je ekipa Derbija. „Tobdžije“ su se tako učvrstile na liderskoj poziciji, ispred Mančester Sitija, koji je remizirao sa Fulamom, kao i Liverpul sa Birmingemom. Taj meč je završen bez golova. Veliki derbi igran je juče u kasnim popodnevnim časovima na Old Trafordu, između Mančestera i Čelsija.
REZULTATI 7. KOLA: Arsenal – Derbi 5:0, Liverpul – Birmingem 0:0, Midlsbro – Sanderlend 2:2, Reding – Vigan 2:1, Fulam – Mančester Siti 3:3, juče: Njukasl – Vest Hem, Aston Vila – Everton, Blekburn – Portsmut, Bolton – Totenhem, Mančester Junajted – Čelsi
Marko Pantelić nastavlja golgetersku seriju u Bundesligi i nakon dva prošlonedeljna gola ponovo je postigao pogodak. Ovoga puta njegova Herta je savladala Dortmund i tako bar na kratko zaposela čelno mesto na tabeli. Tošićev Verder je, lakše nego što se očekivalo, savladao aktuelnog šampiona Štutgart, dok je Šalke bez povređenog Krstajića bio siguran protiv Arminije.
REZULTATI 6. KOLA: Bohum – Ajntraht 0:0, Kotbus – Volfsburg 1:2, Šalke – Arminija 3:0, Hamburg – Nirnberg 1:0, Hanza – Duizburg 2:0, Herta – Dortmund 3:2, Verder – Štutgart 4:1, juče: Hanover – Bajer Leverkuzen, Karlsrue – Bajern
Ekipa Nansiija nipošto ne želi da se odrekne liderske pozicije na tabeli francuskog Šampionta, a ovog vikenda bila je sigurna protiv Lorijana, čime se sa 19 osvojenih bodova ponovo domogla vodećeg mesta na tabeli, bar na kartko. Kovačevićev i Biševčev Lans nije uspeo da zabeleži pobedu, već samo novi remi, a bodove je podelio sa Tuluzom. Uspešniji je bio Bašin Le Man koji je slavio u gostima Strazburu.
REZULTATI 9. KOLA: Okser – Marsej 2:0, Nansi – Lorijan 2:0, Nica – Sent Etjen 3:0, Kaen – Mec 1:2, Tuluz – Lans 1:1, Strazbur – Le Man 0:1, Valensijan – Monako 1:0, juče: PSŽ – Bordo, Ren – Sošo, Lion – Lil
U subotu su u okviru španske Primere odigrane samo dve utakmice, ali je ejdna od njih upravo i progalešan za derbi kola, između Barselone i Sevilje. Iako su izabranici Franka Rajkarda slovili za favorita protiv Dragutinovićeve Sevilje, do trijumfa su stigli tek pred kraj utakmice, tačnije dok na scenu nije stupio Lionel Mesi, strelac oba pogotka. Rekreativo je u drugom subotnjem duelu savladao Espanjol, za koji je nastupio i Milan Smiljanić.
REZULTATI 4. KOLA: REKREATIVO – ESPANJOL 2:1, BARSELONA – SEVILJA 2:0
I u italijanskom prvenstvu u subotu su odigrane samo dve utakmice, od kjih je samo jedna imala pobednika. Duel Udinezea i Ređine završen je pobedom domaćina, dok u susretu između Milana i Pareme nije bilo pobednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari