Saragosa i Atletik Bilbao odigrali su u subotu na „La Romaredi“ vrlo zanimljiv duel 35. kola Primere, koji su domaći dobili 4:3. Saragosa je vodila sa 2:0 već posle 20 minuta igre (Milito 16, Diogo 19), Aduriz je u 36. minutu smanjio na 2:1, ali je Garsija već u sledećem napadu povisio na 3:1.

Saragosa i Atletik Bilbao odigrali su u subotu na „La Romaredi“ vrlo zanimljiv duel 35. kola Primere, koji su domaći dobili 4:3. Saragosa je vodila sa 2:0 već posle 20 minuta igre (Milito 16, Diogo 19), Aduriz je u 36. minutu smanjio na 2:1, ali je Garsija već u sledećem napadu povisio na 3:1. U poslednjem minutu prvog poluvremena Muriljo je autogolom doneo domaćima prednost od 4:1.
U poslednjih 20-ak minuta susreta viđena je velika drama. Prvo je u 74. minutu Sesar Sančez oborio Ečeberiju u svom kaznenom prostoru, a Aduriz je iz penala smanjio na 4:2. Šest minuta kasnije Aduriz je postigao het-trik, ali više od ovoga nije mogao.
Majorka je na svom „Son Možu“ izgubila od Valensije sa 1:0. Naš reprezentativac Boško Janković igrao je od 73. minuta i pogodio stativu i prečku, a pobedu gostima doneo je Hoakin u 90. minutu.
REZULTATI 35. KOLA: Betis – Himnastik 1:1, Majorka – Valensija 0:1, Saragosa – Atletik (B) 4:3, sinoć: Espanjol – Hetafe, Sosijedad – Selta, Levante – Osasuna, Viljareal – Rasing, Deportivo – Sevilja, Rekreativo – Real, Atletiko (M) – Barselona.
Fudbaleri Marseja obezbedili su drugo mesto na tabeli i direktan plasman u Ligu šampiona, pošto su u utakmici 37. kola francuskog prvenstva savladali na gostovanju Sent Etjen 2:1. Ekipa sa „Velodroma“ povela je u 54. minutu preko Sisea, domaći su izjednačili u 70. golom Fenduna, dok je konačni ishod postavio Valbuena u 86.
Kolo pre kraja Šampionata poznata su sva tri kluba koja napuštaju elitu jer se Nantu i Sedanu priključio Troa, porazom u Parizu 2:1.
Lans i Bordo nastavljaju borbu za treće mesto na tabeli, koje kroz kvalifikacije vodi do Lige šampiona. Oba rivala remizirala su u subotu, Lans sa Nicom (0:0), a Bordo sa Le Manom (1:1).
REZULTATI 37. KOLA: Lans – Nica 0:0, Monako – Lion 1:0, Nansi – Sošo 5:2, Le Man – Bordo 1:1, Okser – Lil 2:1, PSŽ – Troa 2:1, Sedan – Valensijan 1:1, Ren – Lorijan 4:1, Nant – Tuluz 0:0, Sent Etjen – Marsej 1:2.
Fudbaleri Štutgarta osvojili su titulu prvaka Nemače, prvu posle 15 godina, pošto su u utakmici poslednjeg kola Bundes lige savladali Energi 2:1. Glavni rival i do prošle nedelje lider na tabeli Šalke istim rezultatom pobedio je Arminiju.
Na stadionu „Gotlib-Dajmler“ počelo je dramatično jer su gosti poveli golom Radua u 19. minutu. Međutim, Hiclšperger je izjednačio osam minuta kasnije. Nerešeni ishod nije garantovao domaćima titulu, pa se u 63. minutu Hedira potrudio da ne bude nikakvih dilema po pitanju šampiona. Tako je trener novog prvaka Nemačke Armin Fe u svojoj prvoj punoj sezoni na klupi Štutgarta uspeo u onome u čemu nisu njegovi slavniji prethodnici Feliks Magat, Đovani Trapatoni i Joahim Lev.
Dok je štoper naše reprezentacije Mladen Krstajić ostao bez željene titule sa Šalkeom, centarfor Marko Pantelić pokazao je da se vraća u formu jer je u Frankfurtu bio strelac pobedonosnog gola za Hertu.
REZULTATI 34. KOLA: Volfsburg – Verder 0:2, Ajntraht – Herta 1:2, Bajer – Borusija (D) 2:1, Hanover – Nirnberg 0:3, Štutgart – Energi 2:1, Bajern – Majnc 5:2, Šalke – Arminija 2:1, Borusija (M) – Bohum 0:2, Hamburger – Alemanija 4:0.
Kolo pre kraja takmičenja u Seriji A još se ne zna koji će se klub priključiti Askoliju i Mesini u Seriji B. U opasnosti od ispadanja nalaze se čak i Kaljari, Livorno i Torino, koji dele 11. mesto.
U 37. kolu Fiorentina, Palermo i Empoli obezbedili su plasman u UEFA kup. „Viola“ je remizirala na gostovanju u Mesini (2:2), iako je do 81. minuta vodila 2:0 (Pacini 25. penal, Gamberini 58). Međutim, Rigano, koji je u 31. minutu promašio penal, popravio je svoju grešku u 81. i 88. (sa bele tačke).
Empoli je protiv Ređine vodio 3:0 (Vanuki 9, Moro 21, Saudati 23), ali je klub koji se svom snagom bori za opstanak došao do boda preko Viđanija (52) i Amoruza (56, 84. penal).
Zanimljivo je da nijedna od četiri vodeće ekipe nije zabeležila pobedu ovog vikenda. Inter i Lacio su se potrudili da ne izgube, Milan je sa rezervnim sastavom čuvao snagu za finale Lige šampiona, dok je Romi jedino bilo bitno da kapiten Frančesko Toti postigne neki pogodak, kako bi se učvrstio na vrhu liste strelaca. „Princ Rima“ postigao je oba gola protiv Kaljarija (29. penal, 85).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari