Lider Premijerlige Mančester Junajted ove subote dočekuje Aston Vilu, dok njegov najbliži pratilac i najveći takmac u borbi za titulu Čelsi na Stamfrod Bridžu igra sa Viganom. Plavci u meč ulaze nakon neuspeha u Kupu, a da bi ostali u trci za naslov prvaka, moraju pobediti, u suprotnom bi razlika od šest bodova mogla još više da se uveća.

Lider Premijerlige Mančester Junajted ove subote dočekuje Aston Vilu, dok njegov najbliži pratilac i najveći takmac u borbi za titulu Čelsi na Stamfrod Bridžu igra sa Viganom. Plavci u meč ulaze nakon neuspeha u Kupu, a da bi ostali u trci za naslov prvaka, moraju pobediti, u suprotnom bi razlika od šest bodova mogla još više da se uveća. Liverpul nakon blamaže u Liga i Karling Kupu „fleke vadi“ protiv fenjeraša Votforda, a crveni su trenutno treći sa osam bodova zaostatka za Čelsijem, a sa samo bodom više od Arsenala, koji gostuje Blekburnu. Svi mečevi su na programu u subotu.
PAROVI 23. KOLA: Vest Hem – Fulam, Votford – Liverpul, Totenhem – Njukasl, Šefild – Portsmut, Mančester Junajted – Aston Vila, Everton – Reding, Čelsi – Vigan, Čarlton – Midlsbro, Bolton – Mančester Siti, Blekburn – Arsenal
TABELA: Mančester Junajted 54, Čelsi 48, Liverpul 40, Arsenal 39, Bolton 39…
Na Pirinejskom poluostrvu se ovog vikenda nastavlja špansko prvenstvo, a igraju se utakmice 18. kola. Dva meča na programu su u subotu, a najviše pažnje svakako privlači gradski derbi u Barseloni, gde aktuelni šampion i istoimeni klub gostuje Espanjolu. Evropski prvak ima priliku da pobedom nad gradskim rivalom bar na kratko pretekne trenutno prvoplasiranu Sevilju, koja u nedelju igra sa Majorkom Boška Jankovića. Katalonci zaostaju za osvajačem Kupa UEFA svega dva boda. Trećeplasirani Real iz Madrida ugošćava Saragosu, koja je četvrta na tabeli i ima dva boda manje od „kraljeva“. Osasuna Save Miloševića dočekuje Betis, a Nikola Žigić će u Santanderu biti domaćin Darku Kovačeviću i njegovom Sosijedadu. Paunovićev Hetafe ide na megdan sa Taragonom.
PAROVI 18. KOLA: Valensija – Levante, Espanjol – Barselona (subota), Taragona – Hetafe, Osasuna – Betis, Rasing Santander – Real Sosijedad, Atletik Bilbao – Viljareal, Sevilja – Majorka, Rekreativo Huelva – Deportivo, Selta – Atletiko Madrid, Real Madrid – Saragosa (nedelja)
TABELA: Sevilja 37, Barselona 35, Real Madrid 32, Saragosa 30, Valensija 30…
Nakon pauze zbog božićnih i novogodišnjih praznika ponovo kreće italijanska Serija A. Ovog vikenda na programu su mečevi 19. kola, a dve utakmice se igraju danas, dok su ostale na rasporedu sutra. Lider prvenstva i aktuelni šampion Inter gostuje Torinu, dok najbliži pratilac neroazura Roma, koja inaće zaostaje za sedam bodova, u nedelju gostuje Mesini. Trećeplasirani Palermo ugošćava Udineze, dok četvrtoplasirana Katanija ide na noge Kjevu. Milan u nedelju dočekuje Ređinu.
PAROVI 19. KOLA: Empoli – Parma, Torino – Inter (subota), Atalanta – Livorno, Kaljari – Askoli, Kjevo – Katanija, Mesina – Roma, Milan – Ređina, Palermo – Udineze, Sampdorija – Fiorentina, Lacio – Sjena (nedelja)
TABELA: Inter 48, Roma 41, Palermo 35, Katanija 26, Lacio 25…
Iz kraćeg zimskog sna „probudili“ su se i Francuzi, pa se ovog vikenda nastavlja Šampionat utakmicama 20. kola. Lider prvenstva Lion gostuje Tuluzu, dok drugoplasirani Lans dočekuje Lil. Kod domaćih će možda priliku da debituje dobiti Milan Biševac, dok je Nenad Kovačević standardan, a sa druge strane možda će zaigrati Milivoje Vitakić. Duško Tošić ubrzo napušta Sošo pa je vrlo moguće da neće biti u sastavu za meč sa Okserom, dok Bašin Le Man ugošćava Trou. Nant sa „novom jedinicom“ Bartezom čeka Nicu, dok će četvrtoplasirani Sent Etjen biti domaćin „kneževima“ iz Monaka.
PAROVI 20. KOLA: PSŽ – Valensijan , Lans – Lil, Bordo – Lorijan, Okser – Sošo, Le Man – Troa, Tuluz – Lion, Nant – Nica, Sedan – Nansi (subota), Sent Etjen – Monako, Ren – Marsej (nedelja)
TABELA: Lion 50, Lans 35, Sošo 33, Sent Etjen 31, Lil 31…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari