Iako su u Havani ostvarili polovičan učinak, pa i uprkos tome što za sada i nemaju tako sjajan skor – tri pobede i tri poraza, odbojkaši Srbije s obzirom na raspored nastavka takmičenja u Svetskoj ligi imaju realne šanse da se ozbiljno uključe u borbu za plasman na završnicu u Katovicama.

Iako su u Havani ostvarili polovičan učinak, pa i uprkos tome što za sada i nemaju tako sjajan skor – tri pobede i tri poraza, odbojkaši Srbije s obzirom na raspored nastavka takmičenja u Svetskoj ligi imaju realne šanse da se ozbiljno uključe u borbu za plasman na završnicu u Katovicama. Izabranici Igora Kolakovića će u naredna dva vikenda biti domaćini Kubi i Rusiji, a za kraj im predstoji gostovanje Egiptu. Pre svega, u zavisnosti od toga koliko će im uloga domaćina odgovarati, ali i „ponašanja“ direktonog konkurenta Rusije (ima skor 5-1) zavisi i to koliko će se naši odbojkaši približiti fajnal siksu Svetske lige. Bar prema oceni blokera Srbije Andrije Gerića to je i te kako dostižan cilj, a argument za ovakav optimizam kapiten našeg tima pronalazi u igri koju je ekipa pružila u drugom meču u Havani, u pobedi nad Kubom.
– Trebalo je vremena da se ekipa uigra. Najvažnije je da se stalno vidi napredak u igri i da smo iz vikenda u vikend sve konkretniji. U ovom trećem vikendu, ili bolje reći šestom kolu, pružili smo najbolju partiju do sada. Igrali smo mnogo bolje i odgovornije nego dan ranije, u prvom meču. Veliku stvar smo napravili time što smo zaustavili korektora Sančeza, a uz to smo sjajno servirali i veoma dobro blokirali – priča Gerić.
Koliko je pobeda nad Kubom pokazatelj kako dalje treba igrati, toliko je prema Gerićevom mišljenju, pokazatelj i kako ne treba.
– Treći set smo bukvalno poklonili rivalu. Mnogo smo grešili, srljali…Srećom ta mala opuštenost nas nije koštala. Ekipa je ponovo pokazala mentalnu snagu. Lako smo se vratili u četvrtom setu i opet nametnuli svoju igru. Zbog ovog trijumfa sam naročito srećan, jer naš san o učešću na fajnal siksu ponovo se čini veoma ostvarljivim – napominje Gerić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari