Fale mu rešenja za oružje 1Foto: STARSPORT

Predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije (SSLMS) Predrag Šotra tvrdi da ne krši zakon time što strelcu Borku Vasiljeviću nije omogućeno da ove sezone brani titule prvaka države koje je osvojio 2016. i 2017. godine.

Podsetimo, Vasiljević je za list Danas naveo da mu je bez pravog razloga onemogućeno da se takmiči, odnosno da je to urađeno zbog sukoba Šotre sa njegovim ocem Darkom Vasiljevićem, a da će on usled toga izgubiti šansu da ispuni normu za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

– Želimo da naglasimo da Borko Vasiljević vrši pritisak na medije.  Svojevrsan pritisak Borko Vasiljević i njegov otac Darko sprovodili su prema svim sportskim strukturama počev od Užica, preko Beograda, Sportskog saveza Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije – navodi se između ostalog u saopštenju SSLMS.

Na tvrdnju Vasiljevića da je sam platio pripreme na Kipru, Savez odgovara da su mu pre toga bila plaćena učešća na svim pripremama i takmičenjima.

– Na prvom delu priprema za Svetsko prvenstvo u Koreji Borko Vasiljević je uredno bio prisutan, a na drugi deo priprema nije došao, niti se javio. Za vreme prvog dela priprema, usmeno je obavestio selektora da nije u mogućnosti da obezbedi dobijanje Rešenja za iznošenje oružja iz zemlje od strane PU za grad Užice. U razgovoru je dao informaciju da osoba u PU Užice ovlašćena za izdavanje Rešenja prema diskrecionom pravu ne želi da izda rešenje na njegovo ime – tvrde iz SSLMS i naglašavaju da mu na Prvenstvu Srbije učešće u takmičenju „nije dozvolila policija koja je 14. 9. 2018. izvršila proveru dokumenata vezanih za dozvolu nošenja i rukovanja oružjem“.

Iz Saveza navode i da se „status Vasiljevića po pitanju nošenja i rukovanja oružja nije promenio“.

– Kada bude podneo dokumentaciju da sme da nosi i rukuje oružjem, Borko će odmah biti vraćen u reprezentaciju i moći će da učestvuje na takmičenjima. U pitanju je neophodna dokumentacija koja se proverava i za sve ostale učesnike – rekao je Predrag Šotra u kratkom razgovoru za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari