Teniserke iz Srbije imale su više sreće od tenisera prilikom žreba za prvi grend slem sezone – Australian open. Jelena Janković je postavljena za 11. nositeljku i u prvom kolu se sastaje sa Kanađankom Aleksandrom Vozniak, trenutno 92. igračicom sveta, dok će 13. nositeljka Ana Ivanović igrati protiv Vanie King.

Teniserke iz Srbije imale su više sreće od tenisera prilikom žreba za prvi grend slem sezone – Australian open. Jelena Janković je postavljena za 11. nositeljku i u prvom kolu se sastaje sa Kanađankom Aleksandrom Vozniak, trenutno 92. igračicom sveta, dok će 13. nositeljka Ana Ivanović igrati protiv Vanie King. Amerikanka je 57. na WTA listi, a Ivanovićeva bi eventualno tek u četvrtfinalu imala prvi veliki problem – prvu u odsustvu Enan Ardenove Ruskinju Mariju Šarapovu.
Na startu Australian opena težak zadatak imaće Novak Đoković, koji je kao 14. nosilac za protivnika dobio Čileanca Nikolasa Masua. Kao i u nekoliko navrata prošle godine, već u četvrtfinalu najbolji teniser Srbije bi mogao da se sastane sa prvim reketom sveta Rožeom Federerom. Janko Tipsarević koji je loše počeo sezonu, najpre odustajanjem u Adelejdu, potom i porazom u prvom kolu Ouklenda igraće prvi meč na Australian openu protiv Davida Nalbandijana.

Bozoljac i Troicki u finalu kvalifikacija za AO

Ilija Bozoljac i Viktor Troicki nalaze se na korak od učešća u glavnom turniru Australian Opena, dok je Boris Pašanski završio takmičenje u Melburnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari