Rodžer Federer i Endi Rodik igraće u prvom polufinalu Australian opena. Najbolji teniser sveta je u četvrtfinalu turnira koji je već dva puta osvajao bio bolji od Španca Tomija Robreda 6:3, 7:6, 7:5. Ni sedmi teniser sveta, iako je u drugom setu bio jako blizu, nije uspeo da uzme set devetostrukom grend slem šampionu.

Rodžer Federer i Endi Rodik igraće u prvom polufinalu Australian opena. Najbolji teniser sveta je u četvrtfinalu turnira koji je već dva puta osvajao bio bolji od Španca Tomija Robreda 6:3, 7:6, 7:5. Ni sedmi teniser sveta, iako je u drugom setu bio jako blizu, nije uspeo da uzme set devetostrukom grend slem šampionu. Endi Rodik nije imao milosti prema svom dugogodišnjem prijatelju Mardiju Fišu. Američki derbi pretvorio se u čitanje lekcije Fišu (6:2, 6:2, 6:2) koji nijednom nije uspeo da pobedi Rodika. Šesti na svetu će se i 14. put sastati sa Federerom. Skor je na strani prvog reketa sveta, u poslednjih pet godina Rodik je pobedio samo jednom (2003. u polufinalu Montreala), Federer čak 12 puta. Nema sumnje da Amerikanac ima izuzetno jak motiv da konačno pobedi čoveka od kog je izgubio u četiri grend slem finala.
U prvom ženskom polufinalu u Melburnu igraće povratnica u svetski vrh Serena Vilijams i Čehinja Nikol Vaidisova. Dvostruka pobednica AO je imala dosta problema u četvrtfinalu protiv Šahar Per, ali je na kraju slavila 3:6, 6:2, 8:6, dok je Vaidisova sunarodnicu Lusi Safarovu savladala lako 6:1, 6:4. Sedamnaestogodišnja Vaidisova i Vilijamsova se nikada ranije nisu sastajale, a sudeći prema formi u kojoj se nalaze i WTA renkingu Čehinja je blagi favorit.

Zimonjić i Santoro poraženi u četvrtfinalu

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Fabris Santoro nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Australian opena, u četvrtfinalu poraženi su od Danijela Nestora i Marka Noulsa 6:3, 6:3.

Iako očekivanja francusko-srpskog para nisu ispunjena, Zimonjić i dalje ostaje u konkurenciji u Melburnu. On i Jelena Jnaković noćas su igrali meč drugog kola u miksu protiv Belorusa Maksa Mirnog i Viktorije Azarenke.

Noćas su u četrvtfinalu igrale Kim Klajsters protiv Martine Hingis, dok se prva nositeljka Marija Šarapova sastala sa Anom Čekvatadze. U preostalim četvrtfinalima u muškoj konkurenciji Rafael Nadal je igrao protiv Fernanda Gonzalesa, dok je protivnik Nikolaja Davidenka bio 12. igrač sveta Tomi Has.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari