Reprezentativac Srbije i jedan od najtalentovanijih svetskih vaterpolista, Filip Filipović i definitivno će ostati u redovima VK Partizan.
Nakon Filipovićevog razgovora sa trenerom Partizana Dejanom Udovičićem u utorak uveče, razrešene su (skoro) sve dileme po pitanju njegovog budućeg statusa.

Reprezentativac Srbije i jedan od najtalentovanijih svetskih vaterpolista, Filip Filipović i definitivno će ostati u redovima VK Partizan.
Nakon Filipovićevog razgovora sa trenerom Partizana Dejanom Udovičićem u utorak uveče, razrešene su (skoro) sve dileme po pitanju njegovog budućeg statusa. Mladi as se od danas vraća ustaljenim obavezama u prvom timu crno-belih, a detalji njegovog novog ugovora sa šampionom Srbije biće dogovoreni narednih dana.
– Sa trenerom Udovičićem sam se dogovorio da se od srede vratim u prvi tim i nastavim sa treninzima, dajući pun doprinos Partizanu. Vreme će pokazati da li sam bio u pravu kad sam donosio odluke. Sasvim je sigurno da ovakav epilog ide u prilog svima – i klubu i meni. Najbitnije je da sam se na ovaj način „vratio u normalu“ i da mogu maksimalno da se posvetim treninzima i igri – potvrdio je Filipović u razgovoru za Danas.

Telefonija uz VSS

Vaterpolo savez Srbije i A. D. Telefonija sklopili su juče sponzorski ugovor u trajanju od godinu dana. U ime VSS dokument o saradnji parafirao je predsednik jednog od najuspešnijih domaćih sportskih saveza Velibor Sovrović, dok je ispred kompanije za inženjering i promet telekomukacione opreme i usluga, inače redovnog sponzora više fudbalskih i košarkaških klubova, to učinio njen direktor Branimir Bošković. Na ovaj način će VSS pokriti deo troškova u predstojećoj sezoni, u kojoj seniorski tim očekuje učešće na Olimpijskim igrama u Pekingu, prvenstvu Evrope u Malagi i Svetskoj ligi, a juniore EP u Beogradu.

U predstojećem periodu crno-bele očekuju veliki izazovi u takmičenju Evrolige, ali i domaćem šampionatu. Žreb za Evroligu je 4. novembra u Budimpešti, a takmičenje počinje 24. novembra. Ostanak Filipovića biće ujedno i najveće pojačanje crno-belih pred start duela u ovim takmičenjima. Podsećanja radi, UO VK Partizan je suspendovao Filipovića i udaljio ga iz ekipe posle njegovih optužbi na račun direktora i trenera Partizana Darka i Dejana Udovičića. Filipović je naime tvrdio da oni ucenjuju igrače, odnosno da od njih traže produžetak ugovora ili u suprotnom neće igrati za reprezentaciju.
Filipović se potom izvinio svima u klubu, ali je Upravni odbor ostao pri ranijem stavu da ga udalji iz ekipe i pusti da radi individualno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari