FILIPOVIĆ: Šampion Srbije sigurno „plovi“ ka četvrtfinalu vaterpolo evrolige. Uz zagrebačku Mladost, najčešći osvajač kontinentalnih titula, beogradski Partizan Rajfajzen u subotnjem meču četvrtog kola prve faze najkvalitetnijeg klupskog takmičenja, na svom bazenu je potopio grčki Etnikos 9:7, a sada, sa sedam bodova i druge pozicije A grupe „nišani“ plasman među „top osam“.

FILIPOVIĆ: Šampion Srbije sigurno „plovi“ ka četvrtfinalu vaterpolo evrolige. Uz zagrebačku Mladost, najčešći osvajač kontinentalnih titula, beogradski Partizan Rajfajzen u subotnjem meču četvrtog kola prve faze najkvalitetnijeg klupskog takmičenja, na svom bazenu je potopio grčki Etnikos 9:7, a sada, sa sedam bodova i druge pozicije A grupe „nišani“ plasman među „top osam“. Šestostruki strelac i junak ove vrlo važne pobede, mladi bek crno-belih i reprezentacije Filip Filipović trijumf poklanja navijačima, koji su se odazvali na njegov apel za pomoć i, uprkos neraščišćenim računima sa upravom, prekinuli svoj bojkot i fenomenalnom podrškom dali „vetar u leđa“ mladoj ekipi sa Banjice.
– Kada imaš uz sebe „grobare“ ništa nije nemoguće. Ova ekipa Partizana je, i pored mladih godina većine igrača, vrlo kvalitetna i već dokazana u evropskoj konkurenciji, ali podrška najboljih navijača na svetu čini da probijemo svoje trenutne individualne i ekipne limite. Pružili su nam ono što smo očekivali i što smo im tražili, a mi smo im uzvratili srčanom i lavovski borbenom igrom. Nije sve idealno funkcionisalo, iskusni i odlični grčki tim je na sve načine pokušavao da zauzda našu silnu želju za pobedom, ali su jedinstvo naše ogromne volje i navijačke strasti učinili da bodovi završe na Partizanovom kontu. Zasluženo – i juče je, s razlogom, presretan bio momak kojem vaterpolo stručnjaci predviđaju blistavu karijeru. O ličnom učinku, naravno, ni reči.
– Neko je to morao da uradi. Da nije bilo saigrača ne bi bilo ni mojih golova. Samo da smo došli na korak od zacrtanog četvrtfinala, moj učinak je potpuno nebitan u celoj priči – preskromno će tvorac druge Partizanove pobede u evroligi, kojem na put nije mogao da stane čak ni najbolji svetski golman Denis Šefik, od letos čuvar mreže Atinjana.
Nekadašnja „jedinica“ crno-belih i hercegnovskog Jadrana „poklonio“ se posle utakmice nekadašnjim saigračima.
– Igrači Partizana su nas prosto oduvali. Kao da su oni iskusan, a Etnikos mlad tim. Iskoristili su sjajnu podršku sa tribina i fanatičnom igrom materijalizovali svoj veliki potencijal. Želim im da odu i dalje od četvrtfinala – iskren je Šefik.
Sledeći meč crno-beli igraju sa Brešom u Beogradu, a u poslednjem kolu gostuju u Zagrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari