Fernando Gonzales se plasirao u prvo grend slem finale u karijeri pobedom nad Tomijem Hasom 6:1, 6:3, 6:1 u polufinalu Australian opena. Deseti teniser sveta je tako posle Marčela Riosa prvi Čileanac koji je stigao do finala nekog grend slema. Da pobedi Hasa bio mu je potreban 91 minut, svega nekoliko manje na terenu je proveo njegov protivnik u finalu Rodžer Federer.

Fernando Gonzales se plasirao u prvo grend slem finale u karijeri pobedom nad Tomijem Hasom 6:1, 6:3, 6:1 u polufinalu Australian opena. Deseti teniser sveta je tako posle Marčela Riosa prvi Čileanac koji je stigao do finala nekog grend slema. Da pobedi Hasa bio mu je potreban 91 minut, svega nekoliko manje na terenu je proveo njegov protivnik u finalu Rodžer Federer. Švajcarac je za 86 minuta nadigrao Endija Rodika, i oba polufinalna meča su daleko najubedljivija u poslednjih 17 godina. Poslednji koji su se glatko plasirali u finale Australian opena (1990) bili su Lendl savladavši Nou (6:4, 6:1, 6:2) i Edberg koji je pobedio Vilandera (6:1, 6:1, 6:2).
Čileanac je u odličnoj formi, kako turnir u Melburnu odmiče on igra sve bolje. Posle pobeda nad Koroljevim i Del Portom, sa kojima je igrao po četiri seta, Gonzales pobeđuje Blejka, Hjuita, Nadala i na kraju Hasa. Federer igra kao i uvek besprekorno. Ne previše umoran, bez izgubljenog seta u finale ući će kao apsolutni favorit. U prilog tome, osim što je godinama najbolji teniser sveta, ide i devet pobeda protiv čileanskog tenisera, koji ne može da se pohvali nijednom. Prošle godine igrale su dva finala u Bezelu i Madridu, a Federer je od Gonzalesa bio bolji i u dva polufinala u Monte Karlu i Torontu.
Rano jutros (subota) po našem vremenu Marija Šarapova i Serena Vilijams igrale su u finalu Australian opena. Šarapovoj je ovo bilo prvo grend slem finale u Melburnu, dok je Amerikanka pobeđivala u dva navrata 2003. i 2005.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari