Košarkaši Finiksa savladali su San Antonio u gostima sa 104:98 i tako uspeli da dođu do izjednačenja (2:2) u ovoj polufinalnoj seriji Zapadne konferencije. Najbolji u timu trenera Majka D’Antonija bio je Stiv Neš sa 24 poena i 15 asistencija dok je kod poraženih Sparsa, Parker zabeležio 23 poena.

Košarkaši Finiksa savladali su San Antonio u gostima sa 104:98 i tako uspeli da dođu do izjednačenja (2:2) u ovoj polufinalnoj seriji Zapadne konferencije. Najbolji u timu trenera Majka D’Antonija bio je Stiv Neš sa 24 poena i 15 asistencija dok je kod poraženih Sparsa, Parker zabeležio 23 poena. Utakmica je obilovala nesportskim potezima u kojima su prednjačili igrači San Antonija, Robert Ori i Brus Boven. Sansi su ovom pobedom vratili prednost domaćeg terena, a prvu priliku za novi trijumf imaće već u sredu kada se igra peta utakmica ove serije.
Na Istoku, Klivlend je na gostovanju savladao Nju Džersi sa 87:85 i sada im fali još samo jedna pobeda za plasman u finale konferencije (rezultat u seriji 3:1 za Klivlend). Pobednički tim je ponovo predvodio Lebron Džejms sa 30 poena, devet skokova i sedam asistencija, dok je Pavlović zabeležio devet poena od kojih četiri u završnici utakmice. Kod „mrežica“ se istakao Miki Mur sa 25 poena, iskoristivši loše veče Kida, Kartera i Džefersona za sopstvenu promociju. Kavsi će već sutra imati priliku da se plasiraju u finale Istoka, prvi put nakon 15 godina i generacije koju je predvodio maestralni Mark Prajs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari