FK Kozara iz Banatskog Velikog Sela bez Uprave 1Foto: Kikindske

Na Skupštini Fudbalskog kluba Kozara iz Banatskog Velikog Sela održanoj pretposlednjeg dana prošle godine samo je usvojen finansijski izveštaj, ali nije izabran novi Upravni odbor, jer očigledno ne postoji dobra komunikacija između dosadašnjeg finansijera Vidomira Bjelanovića i novog rukovodstva Mesne zajednice, a najavljeno je da će vanredna sednica Skupštine biti održana nakon božićnih praznika.

Bjelanović je proteklih godina u najvećem delu pokrivao troškove kluba, mnoge je igrače zaposlio u svojoj firmi „Bel Kemikals“, i osim što je prvi tim dve sezone nastupao u Srpskoj ligi, i mlađe selekcije su imale uspeha, a uz pomoć lokalne samouprave i Pokrajinske vlade počela je izgradnja novih prostorija na stadionu.

Nakon letošnjeg ispadanja iz Srpske lige – Vojvodina i prilično blede jesenje polusezone u Vojvođanskoj ligi Istok, krenule su prozivke, a Bjelanović je odlučio da smanji donacije klubu i izađe iz Upravnog odbora, i pozvao je čelnike MZ-a da preduzmu nešto kako bi sve selekcije kluba i dalje nesmetano trenirale i takmičile se.

Po rečima njegovog sina i kapitena prvog tima Teodora Bjelanovića, zabrinjava nezainteresovanost čelnih ljudi seoske vlasti povodom odluke njegove porodice da umanji izdvajanja za Kozaru i povuče se iz Uprave.

FK Kozara iz Banatskog Velikog Sela bez Uprave 2
Foto: Kikindske

– Mi smo na Skupštini kluba podneli ostavke, jer smo letos doneli odluku da se na kraju polusezone povučemo iz operativnog upravljanja klubom. To smo u avgustu predočili novom Savetu Mesne zajednice i očekivali smo da će oni angažovati povodom toga, međutim, ništa nije urađeno. Mi smo rekli da bi i dalje finansijski pomagali u određenom iznosu, ali niko iz Saveta nije se ozbiljnije pozabavio tim pitanjem – kaže za naš portal Teodor Bjelanović i dodaje da ukoliko se na vanrednoj Skupštini kluba ne budu podelile obaveze i odgovornost , moguće je da prvi tim ne nastavi takmičenje u vojvođanskom rangu.

Još uvek se ne zna kada će biti održana nova sednica Skupštine, a što se više odlaže sve će teže biti zadržati prvotimce, a i obezbediti normalno funkcionisanje kluba.

Predsednica Saveta MZ, Mira Pećanac-Pepić (SNS), samo se kratko oglasila u lokalnom mediju i rekla da nema ništa konkretno da kaže o rešavanju loše situacije u Kozari.

Kako saznajemo, kikindski naprednjaci su ovlastili Velikoselca Dragana Kneževića, direktora Javnog preduzeća „Autoprevoz“, da u ime vlasti napravi dogovor sa Bjelanovićima i pokuša da održi na okupu najrenomiraniji seoski fudbalski klub u ovom delu Banata.

Novi naprednjački Savet MZ

Letos su ponovo u selima birani Saveti Mesnih zajednica, nakon što su dve decenije direktno birani predsednici MZ, takozvani „seoski knezovi“.

U Banatskom Velikom Selu u trku za pet mesta u Savetu uključili su se samo naprednjaci, kao i u sedam drugih sela, a samo se u Bašaidu na izborima pojavila nezavisna lista kandidata.

Opozicija, a i seoske grupe građana bojkotovale su te izbore.

Petoro velikoselskih naprednjaka – Mira Pećanac-Pepić, Zoran Vekić, Goran Uzelac, Milan Stanković i Zoran Karanović, jedini su bili na izbornom listiću i, naravno, izabrani su za članove Saveta, a potom su za predsednicu izabrali Miru Pećanac-Pepić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari