U reprizi prošlogodišnjeg finala košarkaši FMP ugostiće danas u Železniku Partizan u prvom meču finala plej-ofa NLB lige.
– Cilj nam je pre početka sezone bio da se preko Jadranske lige izborimo za ULEB kup, ali smo ubrzo shvatili da možemo više. U finalu će igrati dva najbolja tima u ovom trenutku i po rezultatima i po igri koju su prikazali i u ovoj ligi, ali i u evropskim takmičenjima.

U reprizi prošlogodišnjeg finala košarkaši FMP ugostiće danas u Železniku Partizan u prvom meču finala plej-ofa NLB lige.
– Cilj nam je pre početka sezone bio da se preko Jadranske lige izborimo za ULEB kup, ali smo ubrzo shvatili da možemo više. U finalu će igrati dva najbolja tima u ovom trenutku i po rezultatima i po igri koju su prikazali i u ovoj ligi, ali i u evropskim takmičenjima. Jedni protiv drugih smo igrali i u finalu Kupa Radivoja Koraća, i sigurno je da se nećemo zadovoljiti samim plasmanom u finale. Pokušaćemo da osvojimo trofej – rekao je juče na konferenciji za novinare na TV B92 trener FMP Vlado Vukoičić.
U to da imaju snage i znanja da osvoje trofej ubeđen je i bek večerašnjeg domaćina Branko Cvetković.
– Verujem da dobro znamo kako da igramo i pobedimo Partizan. Oni su tim koji postiže najbolje rezultate poslednjih godina i imaju odlične igrače – kaže Cvetković.
U timu crno-belih su svesni da u finalu imaju veoma ozbiljnog protivnika, koji ih je nedavno porazio u finalu nacionalnog Kupa, a koji je stigao i do polufinala u ULEB kupu.
– Zaista su velika ekipa, a mi smo to osetili u finalu Kupa. Naučili su nas da treba da ih respektujemo, tako da u svaku utakmicu sa njima sada ulazimo sa izvesnom dozom straha – kaže trener Partizana Duško Vujošević.
Završnica regionalne košarkaške lige se ove godine igra na dve pobede, drugi meč je na programu u sredu u Pioniru, dok bi se eventualna majstorica igrala ponovo u Železniku. Trofej brani FMP. Sve utakmice će prenositi TV B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari