FMP sačuvao prvo mesto 1Foto: STARSPORT (arhivska fotografija)

FMP je u Železniku deklasirao Vrščane sa 82:54 i tako prvu fazu takmičenja završio sa devet pobeda i samo jednim porazom.

 Identičan skor u grupi B ima i Partizan, koji je savladao Metalac u Valjevu, ali crno-beli imaju lošiji međusobni skor sa ‘Panterima’.

U ubedljivom trijumf FMP-a nad Vršcem najefikasniji u redovimana domaćina bio je Stefan Pot sa 13 poena, dok su Majkl Odžo, Marko Radovanović i Ajzak Hamfriz ubacili po deset. U ekipi Vršca istakao se Stefan Momirov sa 19 poena. Što se tiče utakmice u Valjevu, domaćin je uspeo da parira samo u prvih 12-13 minuta, ali su gosti potom preuzeli kontrolu i počeli da prave razliku. Na poluvremenu je bilo +8, da bi igrači Partizana definitivno prelomili duel serijom od 8:0 na startu drugog poluvremena. U ekipi Partizana najbolji su bili Najdžel Vilijams-Gos i Vanja Marinković – Amerikanac je meč završio sa 19 poena i 4 asistencije, dok je Marinković postigao 26 poena i 6 skokova.
Kapiten crno-belih Novica Veličković zabeležio14 poena i 4 skoka, a dvocifren učinak imao je i Kvame Von sa 15 poena. Kod domaće ekipe najbolji strelci bili su Josip Mikulić sa 17, odnosno Mladen Pavlović i Aleksandar Vasić sa po 16 poena.

Nakon sinoćnjih susreta poznati su svi četvrtfinalni parovi u KLS – Crvena zvezda će igrati protiv Vršca, Partizan će za protivnika imati Mega Bemaks, Dinamik se sastaje sa Borcem iz Čačka, dok će FMP na megdan Zlatiboru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari