Prošlo je malo više od dva meseca otkako su košarkaši Partizana osvojili Jadransku ligu pobedivši u finalnoj seriji FMP sa 2:0 i pored toga što su košarkaši iz Železnika imali prednost domaćeg terena.
Crno-beli su u nedelju na gotovo identičan način savladali istog protivnika, ali ovoga puta u polufinalu mnogo vrednijeg takmičenja, domaće Sinalko lige.

Prošlo je malo više od dva meseca otkako su košarkaši Partizana osvojili Jadransku ligu pobedivši u finalnoj seriji FMP sa 2:0 i pored toga što su košarkaši iz Železnika imali prednost domaćeg terena.
Crno-beli su u nedelju na gotovo identičan način savladali istog protivnika, ali ovoga puta u polufinalu mnogo vrednijeg takmičenja, domaće Sinalko lige. Nakon pobede u prvom meču u Železniku, u kome su neutralisali prednost domaćeg terena „pantera“, izabranici Duška Vujoševića su nošeni fantastičnom publikom u Pioniru u svim elementima igre nadigrali FMP u drugoj utakmici polufinalne serije sa 90:73. Sjajnom igrom posebno u drugoj polovini meča crno-beli su na parketu odgovorili na mnoge optužbe i „prozivke“ koje se pojavljuju u javnosti u poslednje vreme. Drobnjak i ekipa su kroz sjajnu demonstraciju košarkaške igre poslali poruku svima onima koji su ih „otpisali“ pred ovogodišnji plej – of.
Crno-beli su ujedno postali i prvi finalisti ovogodišnje Sinalko lige u kojoj očekuju pobednika polufinala između Hemofarma i Crvene zvezde (Beograđani vode sa 1:0 u seriji).

FMP završio sjajnu sezonu

Porazom od Partizana u polufinalnoj seriji Sinalko Superlige košarkaši FMP su završili jednu od najboljih sezona u istoriji kluba. „Panteri“ su u četiri takmičenja u kojima su nastupali ove sezone (Jadranska liga, ULEB kup, Nacionalni kup i domaće prvenstvo) ostvarili dva polufinala i dva finala.

Trener ekipe Vlada Vukoičić ipak žali za propuštenim prilikama u dvomeču protiv Partizana.

– Žao mi je što smo jednu od najgorih utakmica u sezoni odigrali upravo u Pioniru protiv Partizana u našoj poslednjoj utakmici ove sezone. Preuzimam svu odgovornost za ispadanje u polufinalu domaće lige, pošto smatram da sam mogao bolje da spremim ekipu. Mojim igračima ništa ne zameram jer smatram da su dali sve od sebe i da su postigli sjajne rezultate ove godine – rekao je Vukoičić.

Bek Partizana Dušan Kecman kaže da se njegov tim ne opterećuje mnogo mogućim protivnikom u finalu i da razmišljaju samo o svojoj igri.
– Ne razmišljamo mnogo u mogućem finalisti. Od svih mečeva koje smo ove godine odigrali protiv Zvezde i Hemofarma izgubili smo samo jednu utakmicu i to pre nedelju danu u Vršcu. Sigurni smo u svoj kvalitet i očekujem da se ponovo radujemo tituli – izjavio je Kecman.
Ono što crno-bele može dodatno da obraduje je sjajna podrška sa tribina u drugoj utakmici polufinala. Navijači „parnog valjka“ su ispunivši Pionir do poslednjeg mesta, potvrdili da su svim srcem uz crno-bele i sigurno je da će tako biti i u finalu koje počinje 17. juna.
Posle svega viđenog u polufinalu protiv FMP sigurno je da će crno-beli imati ulogu favorita u finalu bez obzira da li se sastanu protiv Zvezde ili Hemofarma. Partizan je i ove godine najbolju igru i najveću formu demonstrirao onda kada je najvažnije, u završnici domaćeg prvenstva. Sada im je ostala još samo jedna stepenica da se šesti uzastopni put okite trofejem najbolje ekipe u zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari