Ponuda Gradskog centra za fizičku kulturu sa prvim danima marta biće bogatija za tri nova programa, a interesovanja za njih su testirana proteklih deset dana kroz promotivnu akciju „Probudi se – pokreni sebe“.

U periodu od 20. do 28. februara na Starom DIF-u realizovani su besplatni programi za decu, od postojećih, obuke plivanja i sportske školice, do novih u vidu folklora, dok su za odrasle promovisani aerobni programi – miks aerobik i dens aerobik. Odziv je bio dobar, a već od 1. marta kreće njihova realizacija po utvrđenom rasporedu. Uobičajeno, praksa mesečnih popusta, promotivnih akcija i besplatnih programa na dečjim kampovima potvrđuje interesovanje dece za plivanje, dok je kod odraslih u ovoj besplatnoj promociji zabeležena velika posećenost na časovima miks aerobika.

Miks aerobik je program aerobnog vežbanja uz muziku, sastavljen od jednostavnih do složenih koreografija uz korišćenje rekvizita (velike i male lopte, tegići, palice). Na ovaj način se poboljšava gipkost tela odgovarajućim ritmom vežbanja i istezanja mišića. Novi program biće i dens aerobik osmišljen kao dinamični trening, kojim se kombinuju kardio, vežbe snage, oblikovanja mišića i vežbe istezanja. Idealan je za povećanje kondicije i izdržljivosti, sagorevanje kalorija i masnih naslaga, kao i jačanje svih mišićnih grupa, jer se kombinuju razne vrste aerobika (step aerobic, hi-low, body fit).

Novina za decu je svakako folklor, koji objedinjuje interesovanje dece za tradiciju, narodne pesme i igru i treba da obogati i učini raznovrsnijom programsku ponudu Gradskog centra za decu. Ovaj program nosi i određene pogodnosti – drugo dete iz porodice plaća polovinu članske karte, dok treće i ostala deca stiču pravo na besplatne dolaske. Ovog meseca program Vežbe za trudnice će se realizovati besplatno u bazenu Gradskog centra za fizičku kulturu, gde se pokreti izvode lakše, pa će i trudnicama u poodmakloj trudnoći vežbanje biti izvodljivo. Optimalna temperatura vode u bazenu je od 25 do 27 stepeni, a trudnice mogu početi sa vežbanjem posle konsultacija sa svojim lekarom i ginekologom.

Termini novih programa

Dens aerobik traje sat vremena i to utorkom od 18.00, četvrtkom od 19.30 i subotom od 12.00. Miks aerobik je ponedeljkom, sredom i petkom od 18.00, a časovi folklora za decu petkom od 18.00 i nedeljom od 12.00. Plivanje za trudnice je ponedeljkom, sredom i petkom od 14.30. Cene se kreću od 1.300 do 2.800 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari