Francuskinja sudi Superkup Evrope 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da će Francuskinja Stefani Frapar biti glavni arbitar na utakmici Superkupa Evrope između Liverpula i Čelsija.

To će biti prvi put da ženski sudija deli pravdu u Uefa finalima za muškarce, meču u kojem će se 14. avgusta u Istanbulu sastati pobednici Lige šampiona i Lige Evropa.

Stefani Frapar će pomagati Manuela Nikolosi i Mišel O’Nil. Četvrti sudija biće Džunejt Čakir.

Frapar je u julu imala čast da sudi finale ženskog Svetskog prvenstva izmedju SAD i Holandije u Lionu. Ona je, takodje, sudila i polufinalnu utakmicu ženskog Evropskog prvenstva izmedju Holandije i Engleske, kao i finale Evropskog prvenstva za igračice do 19 godina u Turskoj.

Ona je ušla u istoriju francuskog fudbala kao prva žena sudija na utakmici prve francuske lige, a sada je izabrana za stalnog sudiju Lige 1 za sezonu 2019/20.

„U više navrata sam rekao da potencijal ženskog fudbala nema ograničenja i presrećan sam što je Frapar izabrana za glavnog sudiju Uefa Superkupa“, rekao je predsednik Uefa Aleksander Čeferin.

Frapar, ipak, nije prva žena kojoj je dodeljeno da u Uefa utakmicama sudi fudbalerima. Tu čast je imala Nikol Petinja koja je sudila tri kvalifikacione utakmice za Kup Uefa izmedju 2004. i 2009. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari