Fudbal na krovu 1

U Srbiji je toliko fudbalskih klubova za najmlađe kategorije da ni najpedantniji statističari ne bi bili u stanju da tačno izračunaju njihov broj.

Slična situacija je i u Novom Pazaru. Lakši deo posla je utvrditi njihovo mesto na rang listi po osnovu kvaliteta, pod uslovom da se oslanjamo na jedini validan kriterijum, rezultat plus reprezentativci i njihova uloga u nacionalnom timu. Prost račun bi sabiranjem pobrojanih kategorija pokazao da se Pazar juniors kvalitetom nalazi u gornjoj polovini klubova u zemlji. Mali – veliki klub izdvaja se od mora ostalih slične orijentacije i po specifičnoj edukaciji dece – fudbalera. Od osnivanja (2011. godina) praktikuju se, jednom ili više puta godišnje, posete i utakmice sa klubovima bogate tradicije. Ulazak u trofejne sale velikana fudbalske igre i susreti sa legendama Crvene zvezde, Partizana, OFK Beograda, sarajevskog Željezničara, Hamburga… samo su obogatila sliku o Juniorsima. Pobede i porazi u tim duelima pamte se i ne pamte, ali ono što je viđeno prilikom tih poseta se ne zaboravlja.

Tradicija i rezultati FK Voždovac nisu na nivou onih klubova sa kojima su se sve kategorije Pazar juniorsa ranije sastajale, zato ovaj beogradski klub ima nešto što osim njih u Srbiji nema niko, a to vredi videti. Stadion ovog superligaša visi ili lebdi na petom spratu tržnog centra ili kako to svi rado vole da kažu – na krovu ovog velelepnog poslovno – sportskog objekta. Na toj visini svoju visinu pokazali su mali umetnici FK Pazar juniors, dve pobede i dva poraza su krajnji bilans, a uz malo sreće mogao je biti i bolji. Kako je rezultat bio u sto drugom planu, a doživljaj stadiona i terena sa veštačkom travom u prvom, još jedan od lepih klupskih ciljeva je ispunjen.

Dečaci i deca u četiri od šest kategorija koje treniraju u klubu, vođeni osnivačima Pazar juniorsa, Mensurom LJajićem, Miladinom Nedeljkovićem i Stanišom Sretenovićem, igrajući na jednom od četiri takva stadiona u Evropi (ostali su u Monte Karlu, Marseju i Sen Galenu) napravili su prvi i u pravom trenutku korak ka nekom ličnom fudbalskom krovu. Jedan od osnivača kluba i trener Mensur LJajić ništa manje nije bio oduševljen viđenim od fudbalera koje vodi.

– Baš sam zadovoljan i igrom i rezultatima. Kad sve utakmice sažmemo u jednu i više smo pokazali od Voždovca. Drago mi je da smo svi zajedno uživali u doživljaju izvanrednog arhitektonskog rešenja stadiona. Meni ovo nije bio prvi boravak na ,,krovu“, a opet sam se osećao kao da ranije nisam video ovaj objekat, možete misliti kako su se osećala naša deca, rekao je LJajić.

Đerlek na tribinama

Na tribinama stadiona Voždovca i jedno dobro poznato lice – Armin Đerlek. Do prošle godine zaštitni znak Pazar juniorsa, sada prvo ime OFK Beograda i kapiten i prva zvezda kadetske reprezentacije Srbije, koju će polovinom sledeće godine predvoditi na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, priliku da pozdravi pazarske prijatelje nije želeo da propusti. „Nisam ni sumnjao da moj bivši klub i danas ima odlične timove. Video sam nekoliko fudbalera za koje sam siguran da imaju kvalitet da krenu mojim stopama. Pazar je uvek imao talenata, a bolje mesto za njihovo brušenje od Juniorsa ne postoji u mom rodnom gradu“, reče buduća velika fudbalska zvezda o koju se uveliko otimaju dva naša najveća kluba.

REZULTATI

VOŽDOVAC – PAZAR JUNIORS (2002. godište) 2:0
VOŽDOVAC – PAZAR JUNIORS (2003) 0:6
Strelci: Bihorac 2, Petrović, Brahić, Ziljkić i Škrijelj
VOŽDOVAC – PAZAR JUNIORS (2004) 1:3
Strelci: Brahić 2 i Vukadinović
VOŽDOVAC – PAZAR JUNIORS (2005) 2:0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari