Fudbalski savez Srbije saopštio je da će se žreb za polufinalne mečeve Lav kupa obaviti 5. aprila u Jagodini. Time će biti nastavljena tendencija premeštanja važnih događaja iz prestonice u druge gradove Srbije. Rukovodstvo Saveza će tom prilikom posetiti i lokalnog srpskog ligaša i održati sastanak sa čelnicima gradske vlasti.

Fudbalski savez Srbije saopštio je da će se žreb za polufinalne mečeve Lav kupa obaviti 5. aprila u Jagodini. Time će biti nastavljena tendencija premeštanja važnih događaja iz prestonice u druge gradove Srbije. Rukovodstvo Saveza će tom prilikom posetiti i lokalnog srpskog ligaša i održati sastanak sa čelnicima gradske vlasti. U šeširu za žreb će se naći ekipe Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine i Banata. Povlašćenih neće biti, pa je moguće da se u polufinalu sastanu „večiti rivali“. Utakmice su na programu 18. aprila.
Fudbalska reprezentacija Crne Gore će 24. marta u Podgorici protiv selekcije Mađarske odigrati prvu zvaničnu utakmicu u istoriji te zemlje, a selektor Zoran Filipović još uvek ima dilemu kome će ukazati čast da na ovom meču ponese kapitensku traku.
– To je velika obaveza i čast, jer kapitena moraju da krase velike liderske sposobnosti. Nije lako odabrati, ali videćemo u narednih nekoliko dana kako će se igrači ponašati na treninzima – rekao je Filipović.
Prema pisanju medija, najbliži kapitenskoj traci je centarfor Rome Mirko Vučinić, ali bi se u toj ulozi mogli naći i fudbaler Crvene zvezde Igor Burzanovič ili igrač ruskog Saturna Simon Vukčević.
Crnogorski selektor je za meč sa Mađarima pozvao 22 fudbalera, a okosnicu tima čini 14 igrača koji nastupaju u inostranstvu, mahom u Srbiji. Najveću buru u javnosti izazvala je Filipovićeva odluka da u tim ne pozove napadača portugalskog tima Beira Mar, Andriju Delibašića, koji je po saopštavanju spiska izjavio da više ne želi da igra za Crnu Goru.
Fudbaler Čelsija Frenk Lampard dugo će pamtiti prekjučerašnji ponovljeni četvrtfinalni duel FA Kupa sa Totenhemom. Neposredno po postizanju pobedonosnog pogotka nakon kojeg su plavci izborili plasman u polufinale, Lampard je „za dlaku“ izbegao linč jednog navijača Totenhema, koji je uleteo na teren u nameri da se fizički obračuna sa vezistom kluba sa Stamforda.
– Video sam da mi prilazi jedan momak i ni za tren nisam sklanjao pogleda sa njega jer sam posumnjao da želi da me udari. Samo sam se sagnuo i onda su ga se redari „dočepali“. Po načinu na koji je trčao rekao bih da je malo popio, ali smatram da je nedopustivo to što se on uopšte našao na terenu. Razumem da prorade emocije, ali igrali smo pred našim navijačima i ako sa njima ne smem da podelim pobedu, to nije dobro – rekao je Lampard.
Dan posle pomenutog incidenta, Totenhem je izrekao doživotnu zabranu pristupa utakmicama navijaču koji je utrčao na teren i pokušao da udari Frenka Lamparda posle utakmice FA Kupa protiv Čelsija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari