Napadač belgijske fudbalske reprezentacije Emil Mpenza naredna četiri i po meseca nastupaće za engleski Mančester Siti. Siti je zadržao i mogućnost da na leto na tri godine produži saradanju sa povremenim belgijskim reprezentativcem. Belgijanac je u januaru raskinuo ugovor sa katarskim Al-Rajanom u kome je proveo godinu dana.

Napadač belgijske fudbalske reprezentacije Emil Mpenza naredna četiri i po meseca nastupaće za engleski Mančester Siti. Siti je zadržao i mogućnost da na leto na tri godine produži saradanju sa povremenim belgijskim reprezentativcem. Belgijanac je u januaru raskinuo ugovor sa katarskim Al-Rajanom u kome je proveo godinu dana. Mpenza je ranije nastupao i za belgijske klubove Muskron i Standard iz Liježa, kao i za nemački Hamburg.
Novoizabrani predsednik UEFA Mišel Platini namerava da utiče na smanjenje grešaka arbitara na utakmicama i planira da uvede još dvojicu sudija koji bi bili stacionirani u kaznenim prostorima.
Iako je ranije bilo planirano uvođenje video tehnologije na fudbalskim utakmicama, 51-godišnji Francuz nije pristalica toga jer misli da nije dobra ideja prekidati igru zbog analiziranja video snimaka
Od želje predsednika Crvene zvezde Dragana Stojkovića da na Marakana, ugosti Inter i njegovog protivnika u Ligi šampiona Valensiju, ipak, neće biti ništa jer je UEFA odobrila korišćenje stadiona Đuzepe Meaca, za predstojeće međunarodne utakmice.
Tako će ovaj sportski objekat u Milanu, uz ograničavanje kapaciteta za susret Intera i Valensije na 36.000 gledalaca zbog novih propisa u italijanskom fudbalu, biti mesto odigravanja i utakmice Lige šampiona između AC Milana i Glazgov Seltika. O tome koliko će publike smeti da prisustvuje tom meču, zakazanom za 7. mart, biće odlučeno naknadno.
Napadač Mančester junajteda Henrik Larson vratiće se u Švedsku 12. marta, iako je vrlo zadovoljan svojim boravkom u Mančester junajtedu. Podsećanja radi, Larson je na Old Traford došao na pozajmicu iz Helsinborga, dok traje zimska pauza u švedskoj ligi.
On je doveden kao pojačanje koje bi doprinelo iskustvu talentovanom, ali i mladom napadu Junajteda (Vejn Runi, Đuzepe Rosi), a s obzuirom i na to da su druga dva napadača Solskjer i Saha skloni povredama. Šveđanin je bio starter u većini utakmica i bio je hvaljen zbog svoje inteligencije i zalaganja na terenu i verovalo se da će da ostane duže nego što je bilo dogovoreno.
Ipak, Larson je odbacio te tvrdnje i rekao je da će se vratiti kući kao što je i planirao.
– Ovo je za mene velika avantura. Izvanredno je. Stigao sam u januaru i u martu se vraćam kući u Švedsku da igram. To mi odgovara, iako sam srećan ovde i prijatno iznenađen da sam igrao dosta više nego što sam očekivao – rekao je Larson. Mančester Junajted sledeću utakmicu igra protiv Redinga u FA Kupu u subotu.
Kako prenose mediji u Italiji, sve je veća mogućnost da vezista Reala Mamadu Dijara na „Santjago Bernabeu“ provede samo jednu sezonu.Iako je pomenuti fudbaler letos stigao u „kraljevski klub“ iz Olimpika iz Liona za 28 miliona evra , nije baš mnogo toga pokazao. Dijara se nalazi na listi želja Milana i povezivan je sa mogućim transferom na „San Siro“ u paketu sa Fabijom Kanavarom i Robinjom u zamenu za Kaku, koji je velika želja Madriđana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari