Na jučerašnjem sastanku Fudbalskog saveza Crne Gore izabrani su selektori svih nacionalnih selekcija, a kao što je ranije i bilo najavljivano, kormilo A tima povereno je proverenom stručnjaku i nekadašnjem treneru Crvene zvezde, Benfike, Boaviste, Gimaraeša, Sampdorije i Panatinaikosa – Zoranu Filipoviću.

Na jučerašnjem sastanku Fudbalskog saveza Crne Gore izabrani su selektori svih nacionalnih selekcija, a kao što je ranije i bilo najavljivano, kormilo A tima povereno je proverenom stručnjaku i nekadašnjem treneru Crvene zvezde, Benfike, Boaviste, Gimaraeša, Sampdorije i Panatinaikosa – Zoranu Filipoviću. Pored Filipovića, koji je u svojoj trenerskoj karijeri bio angažovan i u radu nekadašnjeg FSSCG, rukovodstvo FS Crne Gore je izabralo i selektore ostalih nacionalnih reprezentacija.
Na klupi mlade selekcije sedeće Dušan Vlaisavljević, omladince će voditi Miodrag Radulović, dok će se o kadetskoj reprezentaciji brinuti Ljubomir Petrović.
Šveđanin Lars Krister Olsen podneo je ostavku na funkciju izvršnog direktora UEFA. Šveđanin je na to mesto došao 2004. godine i bio je bliski saradnik Lenarta Johansona, koji je prošlog petka izgubio izbore za predsednika od Mišela Platinija. Platini je tim povodom medijima prosledio sledeću izjavu:
– Lars Krister Olson preuzeo je poziciju od Gerharda Ajgnera pre tri godine. Za to vreme on je naporno radio na održavanju dijaloga između UEFA i svih ključnih fudbalskih činilaca u Evropi. Za kratko vreme on je uradio ozbiljan posao na preraspodeli prihoda sa Evropskog prvenstva i iz Lige šampiona. Istovremeno je ostvareno približavanje između UEFA i nacionalnih asocijacija, koje simbolizuje postavljanje hiljadu fudbalskih terena širom Evrope – stoji u Platinijevom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari