Iako je insistirao na protivnicima ekstra klase, novi Partizanov trener Miroslav Đukić će mogućnosti i formu igrača crno-belih, tokom boravka u Dubaiju, testirati protiv ekipa (ispod)prosečnog kvaliteta. U prvom meču, Nađ i društvo će se sastati sa lokalnom Šaržom, potom će izaći na „crtu“ Salzburgu iz Austrije, koji vodi nekadašnji šef stručnog štaba „parnog valjka“ Lotar Mateus, da bi krug bio zatvoren duelom sa ruskim Uralom, s kojim je tim iz Humske igrao prijateljski meč i na prošlim pripremama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Iako je insistirao na protivnicima ekstra klase, novi Partizanov trener Miroslav Đukić će mogućnosti i formu igrača crno-belih, tokom boravka u Dubaiju, testirati protiv ekipa (ispod)prosečnog kvaliteta. U prvom meču, Nađ i društvo će se sastati sa lokalnom Šaržom, potom će izaći na „crtu“ Salzburgu iz Austrije, koji vodi nekadašnji šef stručnog štaba „parnog valjka“ Lotar Mateus, da bi krug bio zatvoren duelom sa ruskim Uralom, s kojim je tim iz Humske igrao prijateljski meč i na prošlim pripremama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Pre selidbe na Bliski istok, crno-beli će imati i dve provere u svom trenažnom centru u Zemunu. Danas protiv beogradskog Hajduka, a sledeće nedelje sa Sremom iz Sremske Mitrovice, na čijoj klupi je letos sedeo prvi Đukićev asistent Aleksandar Stanojević.
Ukoliko uspeju pregovori sa danskim Odenzeom, odnosno engleskim Njukaslom, navalna linija crno-belih na tim utakmicama biće kraća za Srđana Radonjića i Pjera Boju, koji, kao i iskusni bek Milivoje Ćirković, imaju dozvolu kluba da odu u inostranstvo.
Srpski rukometaš Nikola Eklemović (29) odlučio je da, umesto za reprezentaciju Srbije, ubuduće nastupa za nacionalni tim Mađarske.
Srednji bek mađarske ekipe „MKB Vesprem“ rekao je da je za reprezentaciju Mađarske želeo da nastupi već na Svetskom prvenstvu koje počinje 19. januara u Nemačkoj, ali da predsednik Međunarodne rukometne federacije Hasam Mustafa nije prihvatio njegovu molbu.
Shodno toj odluci, Eklemović će prvi put imati pravo da nastupi za mađarsku selekciju tri godine od dana kada je poslednji put igrao za reprezentaciju Srbije i Crne Gore. Eklemović već tri godine ima mađarski pasoš, ali je do sada odbio sve pozive mađarskog selektora. Još 2003. godine generalni sekretar Rukometnog saveza Mađarske Laslo Šinka je najavio da će učiniti sve da Nikola Eklemović i Milorad Krivokapić postanu članovi mađarske reprezentacije. Podsećanja radi, pre nekoliko dana i Nenad Puljezević je prihvatio poziv mađarskog selektora, pa će već na predstojećem Svetskom prvenstvu po prvi put zaigrati za Mađarsku.
Tehničar odbojakaške reprezentacije i igrač Kopre iz Pjaćence Nikola Grbić odsustvovaće najmanje dve nedelje sa terene zbog povrede. Nikoli je pukao mišić, pa mu je lekar Kopre odredio terapiju za ubrazano zarastanje mišića. „Postoje samo minimalne šanse da zaigram za dve nedelje. Sledi mi mirovanje i naravno terapije. Videćemo kako će mišić odreagovati na njih i koliko dugo će trajati pauza“, rekao je kapiten Nikola Grbić. Osim Nikole Grbića, povredio se i startni primač Kopre Kubanac Laonel Maršal.
Rukometna reprezentacija Hrvatske oslabljena je otputovala na Svetsko prvenstvo, koje u subotu počinje u Nemačkoj, pošto je selektor Lino Červar, zbog informacija da je koristio nedozvoljena sredstva, iz tima izostavio jednog od ključnih igrača Davora Dominikovića.
Hrvatski mediji podsećaju da su čelnici rukometne organizacije te zemlje u utorak uveče dobili informaciju da je Dominiković bio pozitivan na antidoping testu posle jedne utakmice u španskom prvenstvu, pa je selektor Červar odlučio da ga izostavi iz ekipe, bez obzira što još nije urađen drugi, kontrolni, test, posle koga se proglašavaju konačni rezultati analize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari