Fudbalska reprezentacija Srbije zadržala je 33. poziciju na rang listi Svetske fudbalske federacije (FIFA), sa osvojenih 765 bodova, koliko je imala i u decembru.
Lista se, inače, vrlo malo razlikuje od poslednje prošlogodišnje, s obzirom na to da je u januaru odigran veoma mali broj međunarodnih utakmica.

Fudbalska reprezentacija Srbije zadržala je 33. poziciju na rang listi Svetske fudbalske federacije (FIFA), sa osvojenih 765 bodova, koliko je imala i u decembru.
Lista se, inače, vrlo malo razlikuje od poslednje prošlogodišnje, s obzirom na to da je u januaru odigran veoma mali broj međunarodnih utakmica. Prvo mesto i dalje zauzimaju Brazilci, a slede ih Italija, Argentina i Francuska. Nemačka je napredovala za jedno mesto i sada je peta, ispred Engleske, pre svega zbog otpisivanja starih rezultata.
Utakmica nacionalnog tima Srbije sa selekcijom Baskije krajem decembra nije uračunata, zato što je protivnik bila regionalna ekipa. Podsećanja radi, Srbija je u Bilbau poražena rezultatom 0:4. Prema navodima FIFA, prilikom izrade januarske liste uzeta je u obzir samo 31 utakmica. Sve su bile prijateljske, a većinu su odigrali azijski timovi.
TOP 10: Brazil 1588, Italija 1560, Argentina 1551, Francuska 1523, Nemačka 1363, Engleska 1351, Holandija 1305, Portugal 1258, Nigerija 1244, Češka 1190 bodova… 15. Hrvatska 948… 33. Srbija 765 bodova.
Direktor Milana Adrijano Galijani saopštio je da je poslao ponudu Real Madridu za brazilskog napadača Ronalda, kojeg je predsednik „kraljevskog kluba“ Ramon Kalderon u ponedeljak uveče proglasio viškom u profesionalnom pogonu. Galijani je preko klupskog sajta obavestio javnost da je Ronaldu ponudio ugovor na jednu i po sezonu, ali bez obeštećenja klubu iz Madrida.
– Sada čekamo odgovor iz Madrida – izjavio je Galijani.
U međuvremenu, Kalderon je rekao da sporazum još nije postignut i da klub ne planira da pusti tridesetogodišnjeg Brazilca bez nadoknade, uprkos činjenici da trener Fabio Kapelo više ne računa na njega.
Italijanske novine objavile su da su Milan i Ronaldov menadžer Fabijano Farah postigli dogovor oko godišnje plate u iznosu od šest miliona evra, što je Galijani demantovao.
– Naša ideja je veoma prosta. Nećemo da pozajmimo Ronalda, nego da preuzmemo njegov ugovor od Reala, bez ijednog evra obeštećenja. Imaće platu kakvu je imao u Madridu, a ona je niža od plate koja se pominje u medijima – rekao je Galijani.
Vezista Viljareala Huan Roman Rikelme, trebalo bi uskoro da promeni sredinu, jer trener „žute podmornice“ Manuel Pelegrini, očigledno, više ne računa na njega.
Dvadesetosmogodišnji „gaučos“ se ove sezone našao u nemilosti trenera i predsednika kluba i izostavljen je iz tima u poslednja tri meča. Sve je počelo posle Rikelmeovih izjava da bi želeo da napusti Viljareal i ode u tim koji ima veće ambicije. Nakon svega, u Viljarealu ne kriju da bi ga rado prodali, ali se, naravno, pita i Rikelme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari