Sužava se spisak potencijalnih kandidata za put u Dubai, gde će Partizanovi fudbaleri obaviti drugu, najvažniju fazu priprema za prolećni deo sezone (28. januar – 10. februar). Startna cifra od 36 raspoloživih igrača od juče je kraća za pet imena, jer je novi trener Miroslav Đukić procenio da mu do daljeg nisu potrebne usluge Bojana Šljivančanina (štoper), Vladimira Vukajlovića, Predraga Lazića (vezisti), Ace Stojkova i Marka Markovskog (napadači), koji će narednih dana biti poslati na pozajmice u domaće klubove.

Sužava se spisak potencijalnih kandidata za put u Dubai, gde će Partizanovi fudbaleri obaviti drugu, najvažniju fazu priprema za prolećni deo sezone (28. januar – 10. februar). Startna cifra od 36 raspoloživih igrača od juče je kraća za pet imena, jer je novi trener Miroslav Đukić procenio da mu do daljeg nisu potrebne usluge Bojana Šljivančanina (štoper), Vladimira Vukajlovića, Predraga Lazića (vezisti), Ace Stojkova i Marka Markovskog (napadači), koji će narednih dana biti poslati na pozajmice u domaće klubove. Inače, poslednja trojica su letos dovedena u Humsku.
Poznat je i rival crno-belih na prvoj od dve prijateljske utakmice do selidbe u Ujedinjene Arapske Emirate. Nađ i društvo će u petak, u klupskom centru u Zemunu, ugostiti Hajduk s Liona (15.00).
Spaleti u Romi do 2011.
Aktuelni trener Rome Lućano Spaleti produžio je ugovor sa popularnom „vučicom“ do 2011. godine, saopštio je rimski klub. Detalji ugovora nisu objavljeni, ali italijanski mediji prenose da će Spaleti za novu petogodišnju vernost rimskom timu dobijati oko 2 miliona evra po sezoni.
Spaleti (47) je u Rim došao iz Udinezea 2004. godine, a pre toga je radio u Empoliju, Sampdoriji, Veneciji i Ankoni. Roma je trenutno druga u Seriji A sa devet bodova zaostatka za Interom, a plasirala se i u osminu finala Lige šampiona gde će se sastati sa Olimpikom iz Liona.
Brazilski fudbaler Ronaldo je višak u timu Real Madrida, izjavio je predsednik kluba Ramon Kalderon.
Podsećanja radi, trener Fabio Kapelo ranije je rekao da se Dejvid Bekam, koji krajem sezone napušta klub i prelazi u američki Los Anđeles Galaksi, kao i italijanski fudbaler Antonio Kasano, ne uklapaju u njegove planove do kraja sezone.
– Situacija sa Ronaldom je drugačija od one sa Bekamom, jer on ima još jednu godinu ugovora posle ove – rekao je Kalderon radiju Onda Madrid.
On je, takođe, naveo da Ronaldo neće igrati, jer je trener jasno stavio do znanja da ne računa na njega, kao i da će za Brazilca i za klub sigurno biti bolje da ode, ako dobije dobru ponudu.
Ronaldo je ove sezone nastupio na samo tri meča španskog prvenstva. Mediji su baratali mogućnošću njegovog odlaska u Italiju, Saudijsku Arabiju ili u SAD.
Reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler minhenskog Bajerna Hasan Salihamidžić pojačaće Juventus na kraju tekuće sezone.
Naime, Salihamidžić je u izjavi nemačkom sportskom magazinu „Kiker“ potvrdio da je potpisao četvorogodišnji ugovor sa predstavnicima Juvea, koji se nalazi na najboljem putu da se ekspresno vrati u Seriju A, posle administrativne selidbe u niži rang prouzrokovane „igrama van terena“ Lućana Modjija, nekadašnjeg generalnog menadžera kluba.
– Ovo je ono što sam želeo. Mislim da i u ovim godinama mogu da krenem iz početka u novoj sredini. Trajanje ugovora i finansijski deo su mi odgovarali, pa se nisam mnogo premišljao – rekao je tridesetogodišnji Salihamidžić, koji je u Bajernu proveo čak devet sezona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari