Engleski premijerligaš Arsenal spreman je da sadašnjem i dugogodišnjem menadžeru Arsenu Vengeru ponudi produženje saradnje na još jednu godinu, koja bi francuskom stručnjaku donela još tri miliona funti. Naime, Vengerov ugovor sa „tobdžijama“ ističe sledeće godine, a čelnici kluba sa Emirejts stadiona žele što pre da se obezbede i sjajnog trenera zadrže bar još dodatnih 12 meseci.

Engleski premijerligaš Arsenal spreman je da sadašnjem i dugogodišnjem menadžeru Arsenu Vengeru ponudi produženje saradnje na još jednu godinu, koja bi francuskom stručnjaku donela još tri miliona funti. Naime, Vengerov ugovor sa „tobdžijama“ ističe sledeće godine, a čelnici kluba sa Emirejts stadiona žele što pre da se obezbede i sjajnog trenera zadrže bar još dodatnih 12 meseci. Inače, Venger je najuspešniji trener u istoriji Arsenala na čijoj klupi sedi od septembra 1996. godine, a poslednji veći uspeh napravio je prošle godine kada je njegova ekipa stigla do finala Lige šampiona, u kojem je izgubila 2:1 od Barselone. Francuz je još ranije istakao da mu se ne žuri sa započinjanjem pregovora i da njegov dalji angažman neće biti nimalo jeftin.
On u Arsenalu nedeljno zarađuje 50 hiljada funti, a čelnici kluba čak razmišljaju da mu ponude i doživotni ugovor, ali on sam odbija takvu mogućnost jer nije spreman da klubu obeća vernost dužu od 2011. godine.
Đimi Traore, bivši prvotimac Liverpula, juče je postao novi član Portsmuta, pošto je sa „pompejcima“ potpisao dvoipogodišnji ugovor vredan milion funti. Traore je pre pristupanja timu sa Fraton Parka nastupao za Čarlton, ali svega 13 puta otkako je u avgustu 2006. stigao tamo sa Enfilda.
Pored Traorea, u Portsmut je, ali na pozajmicu do maja sa opcijom otkupa ugovora, stigao i mladi reprezentativac Francuske Arnold Mvuemba, doskorašnji član Rena, a ukoliko zadovolji čelnike „pompejaca“, njegov ugovor će biti otkupljen na kraju tekuće sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari