Atletiko Madrid ni pored brojnih šansi i terenske inicijative nije uspeo da razbije odbrambeni bedem Gimnastika, u susretu 17. kola španske Primere. Kako se približavao kraj susreta, dve ekipe su igrale sve otvorenije, ali su golmani bili na visini zadatka.
U duelu između Darka Kovačevića i Save Miloševića domaća ekipa Real Sosijedad došla je do trijumfa u poslednjim minutima susreta sa Osasunom.

Atletiko Madrid ni pored brojnih šansi i terenske inicijative nije uspeo da razbije odbrambeni bedem Gimnastika, u susretu 17. kola španske Primere. Kako se približavao kraj susreta, dve ekipe su igrale sve otvorenije, ali su golmani bili na visini zadatka.
U duelu između Darka Kovačevića i Save Miloševića domaća ekipa Real Sosijedad došla je do trijumfa u poslednjim minutima susreta sa Osasunom. Gosti nisu uspeli da nastave pobednički niz od pet utakmica, pošto je Aranburu zatresao mrežu u 88. minutu susreta i tako doneo preko potrebne bodove ekipi iz San Sebastijana. Kovačević i Milošević su proveli po 90 minuta na terenu.
PAROVI 17. KOLA: Atletiko Madrid – Taragona 0:0, Real Sosijedad – Osasuna 2:1 (1:0), Saragosa – Sevilja 2:1 (1:0). Juče: Hetafe – Barselona, Majorka – Atletik Bilbao, Levante – Rasing Santander, Betis – Selta, Espanjol – Rekreativo Huelva, Deportivo – Real Madrid, Viljareal – Valensija.
TABELA: Sevilja 37, Barselona 34 (-1), Real Madrid 32 (-1), Saragosa 30, Atletiko Madrid 29…
Minuli španski fudbalski vikend ostaće upamćen po neviđenoj tuči na kraju derbi duela Saragose i Sevilje, koji je završen trijumfom domaćeg tima (2:1). Umesto o porazu lidera Primere i osvajača prošlogodišnjeg Kupa UEFA, našeg Ivice Dragutinovića, javnost i mediji na Pirinejskom poluostrvu bruje o pesničenju Saragosinog fudbalera Karlosa Dioga i njegovog kolege iz Sevilje Luisa Fabijana.
Sve je počelo lakšim verbalnim duelom u poslednjim sekundama utakmice, obostrane uvrede, šamari, uobičajena povlačenja i gurkanja, koja su usledila, razbuktale su, međutim, strasti nervoznog dvojca, pa su strelac prvog gola za domaćina i izjednačujućeg pogotka za goste počeli obračun pesnicama. Navijači na stadionu i oni kraj malih ekrana prisustvovali su pravom bokserskom okršaju, u kojem je Fabijano izvukao deblji kraj. Seviljinom špicu okrenula se Zemlja oko glave posle uvodnog Diogovog krošea, pa je zamalo završio na travi. Izašavši iz nokdauna, pomenuti fudbaler nakratko je preuzeo inicijativu, sa par udaraca u „metu“ pokazao da nije od pamuka, ali je glavni tabadžija iz Saragose uzvratio pesnicama po suparniku i njegovom kolegi, koji mu je pritekao u pomoć, pa je tuča prestala tek posle masovne intervencije igrača obe ekipe i trenera.
Na potezu su Fudbalski savez Španije i klubovi koji će, svojim kaznama, sigurno Diogu i Fabijanu dati puno vremena za vidanje rana.
Real Madrid je ponudio da napadači Ronaldo i Antonio Kasano pređu u italijanski Milan, koji je, medjutim, za sada, odbio tu ponudu, piše španski As. Ne navodeći izvore, taj list piše da je sportski direktor Reala Predrag Mijatović stupio u kontakt sa upravom Milana pre 15 dana kako bi predložio transfer Ronalda, kao i da je madridski klub prethodno ponudio i transfer Kasana. Međutim, kako se navodi, „Milan za sada ne želi usluge Ronalda i Kasana“. List dodaje i da je „brak između Reala i Ronalda sve bliži razvodu“.
Nekada najbolji igrač sveta Portugalac Luis Figo napustiće na leto Inter i preseliti se u redove kluba Al Itihad iz Saudijske Arabije.
– Mogu da potvrdim da je Luis Figo potpisao ugovor na godinu i po dana sa našim klubom i da će zvanično obući dres 1. jula – izjavio je direktor Al Itihada Rafat Turki Rojtersu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari