Ovog vikenda na Pirinejskom poluostrvu nastavlja se špansko prvenstvo, a na programu su mečevi 17. kola. Lider Primere, ekipa Sevilje danas gostuje Saragosi, dok aktuelni šampion Barselona u nedelju ide na megdan sa Hetafeom Veljka Paunovića.
Katalonci će u duel ući znatno oslabljeno pošto trener Rajkard neće moći da računa na suspendovane Ronaldinja i Deka, kao i povređene Mesija i od ranije Etoa.

Ovog vikenda na Pirinejskom poluostrvu nastavlja se špansko prvenstvo, a na programu su mečevi 17. kola. Lider Primere, ekipa Sevilje danas gostuje Saragosi, dok aktuelni šampion Barselona u nedelju ide na megdan sa Hetafeom Veljka Paunovića.
Katalonci će u duel ući znatno oslabljeno pošto trener Rajkard neće moći da računa na suspendovane Ronaldinja i Deka, kao i povređene Mesija i od ranije Etoa. Žigićev Rasing gostuje Levanteu, a Jankovićeva Majorka dočekuje Atletik iz Bilbaoa. Osasuna Save Miloševića ide u San Sebastijan na duel sa Kovačevićevim Sosijedadom, dok Real Madrid gostuje na Riazoru.
PAROVI 17. KOLA: Atletiko Madrid – Taragona, Real Sosijedad – Osasuna, Saragosa – Sevilja (subota), Hetafe – Barselona, Majorka – Atletik Bilbao, Levante – Rasing Santander, Betis – Selta, Espanjol – Rekreativo Huelva, Deportivo – Real Madrid, Viljareal – Valensija (nedelja)
TABELA: Sevilja 37, Barselona 34, Real Madrid 32, Atletiko Madrid 28, Saragosa 27…
Nakon što se Ronaldinjo, navodno, posvađao s trenerom Barselone Frenkom Rajkardom, koji ga je oterao sa treninga, čelnici Milana pohitali su u banku kako bi izdvojili 110 miliona evra, koje će ponuditi Barseloni u zamenu za najveću fudbalsku zvezdu današnjice.
Milan želi da dovede Ronaldinja kako bi ga spario sa još jednim superstarom, Kakom, te bi tako zajedno činili najbolji klupski vezni tandem u istoriji.
Grčke vlasti privremeno su zabranile prvoligaškim fudbalskim klubovima PAOK-u i Iraklisu da učestvuju u zimskom prelaznom roku.
Zamenik ministra za razvoj Janis Papatanasiu rekao je da vlasti od klubova nisu dobile odgovarajuće finansijske podatke koje su tražile.
Papatanasiu je rekao da će ista mera uskoro biti preduzeta protiv još pet ekipa u nižim rangovima takmičenja i protiv dva prvoligaška košarkaška kluba.
Kazni se suprotstavio PAOK, saopštivši da se neće povinovati odluci ministarstva, pošto vlada nije nadležna da upravlja grčkim prvenstvom.
-Nama smernice izdaje Fudbalski savez Grčke. Transferi mogu da se nastave i nastaviće se u našem klubu – rekao je portparol PAOK-a Dimos Stamos.
Evropska fudbalska unija je u julu suspendovala Grčku iz svih takmičenja pod svojim okriljem jer se vlada mešala u vođenje Fudbalskog saveza. Kazna je ukinuta osam dana kasnije pošto je grčki parlament doneo amandmane na Zakon o profesionalnim sportskim organizacijama.
Francuski trener Pol Le Gven napustio je ekipu Glazgov Rendžersa, saopštio je predsednik kluba sa „Ajbroks Parka“ Devid Marej. Škotski klub i francuski trener sporazumno su raskinuli ugovor posle samo 7 meseci saradnje i 31.utakmice, što je najkraći boravak jednog trenera na klupi Rendžersa.
Le Gven je došao u Škotsku sa epitetom jednog od najtraženijih mladih trenera u Evropi, posle fantastičnih uspeha sa ekipom Liona, međutim, boravak na klupi Glazgova bio je sve, samo ne uspeh. Ekipa je zaostala skoro 20 bodova u odnosu na vodeći Seltik, a vrhunac nesloge i loše „hemije“ bio je sukob Francuza sa kapitenom Barijem Fergusonom, zbog čega je Škot izgubio kapitensku traku.
Fudbalski klub sa Santjago Bernabea Real Madrid ponudio je 40 miliona evra Mančester Junajtedu za Kristijana Ronalda. Španski tim želi Ronalda odmah, tačnije do kraja januara. Vodeći tim engleskog prvenstva, sa druge strane, ne namerava da pusti portugalskog reprezentativca, koji je u tri poslednje prvenstvene utakmice postigao po dva pogotka, za manje od 70 miliona evra. Iz Madrida još nisu odgovorili na ovu cifru tima sa Old Traforda.
Fudbaler Intera iz Milana Alvaro Rekoba provešće naredne tri nedelje van terena zbog povrede lista, saopštili su italijanski neroazuri.
Urugvajac se povredio 23. decembra na utakmici završenoj pobedom Intera nad Atalantom (2:1).
Očekuje se da će Rekoba propustiti utakmice Serije A sa Torinom i Fiorentinom i prvu utakmicu četvrtfinala Kupa Italije sa Empolijem, a da se će vratiti u tim za meč sa Sampdorijom, 28. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari