Golman Livorna Marko Amelija produžio je ugovor sa klubom iz Toskane do 2011. godine. On će, kako prenose italijanski mediji, po novom ugovoru zarađivati 600.000 evra godišnje. Za Ameliju, koji je treći golman italijanske reprezentacije, zainteresovani su Milan i pojedini engleski klubovi, pa je Livorno novim ugovorom obezbedio obeštećenje za čuvara mreže koji je bio strelac izjednačujućeg gola protiv Partizana u Kupu UEFA.
Nekadašnji trener Crvene zvezde Valter Zenga rešio je da posle neuspešne polusezone na klupi turskog Gaziantepa, sporazumno raskine ugovor sa ovim turskim klubom.Bivši golman reprezentacije Italije dogovorio se sa čelnicima turskog kluba da okončaju saradnju koja je bila predviđena do kraja sezone i da mu plate obeštećenje od 150.000 evra, kako bi potražio novi trenerski angažman.
Vodeći ljudi Gaziantepa izašli su mu u susret, budući da klub poslednjih meseci nije ostvario blistave rezultate, pa je Zenga spakovao kofere i preselio se u Ujedinjene Arapaske Emirate i potpisao trogodišnji ugovor sa klubom Al Ain.
Čelnici Juventusa su potvrdili da su odustali od angažovanja Havijera Maskerana zbog velikih komplikacija oko transfera. Iako je Argentinac bio velika želja trenera „stare dame“, Didijea Dešampa, bar u ovom trenutku od toga nema ništa.
– Transfer Maskerana u naše redove nije moguć. Pokušavali smo da nađemo neko rešenje, ali je situacija izuzetno komplikovana pa smo morali da odustanemo, rekao je sportski direktor „Juvea“, Alesio Seko
Klaudio Paskvalin, agent Đenara Gatuza, poručio je Mančester Junajtedu da slobodno zaborave na njegovog klijenta. Lider Premijer lige već nekoliko sezona pokušava da dovede u svoje redove stamenog vezistu Milana, ali je sve ostalo u domenu pokušaja.
– Junajted je nebrojeno puta pokušavao da angažuje Đenara, ali on će sigurno i sledeću sezonu započeti u Milanu – izjavio je Paskvalin.