Fudbaleri Mančester Junajteda nisu uspeli da takmičenje u novoj godini započnu pobedom pošto su na Sent Džejms parku stigli samo do remija sa domaćim Njukaslom (2:2). „Svrake“ je u vođstvo doveo Milner, ali su „đavoli“ preko Skolsa uspeli da preokrenu rezultat i povedu sa 2:1. Međutim, Edgar u 73.

Fudbaleri Mančester Junajteda nisu uspeli da takmičenje u novoj godini započnu pobedom pošto su na Sent Džejms parku stigli samo do remija sa domaćim Njukaslom (2:2). „Svrake“ je u vođstvo doveo Milner, ali su „đavoli“ preko Skolsa uspeli da preokrenu rezultat i povedu sa 2:1. Međutim, Edgar u 73. minutu donosi izjednačenje domaćima, koji su do kraja meča uspeli taj bod i da sačuvaju. Izabranici Aleksa fergusoan na svom kontu sada imaju 54 boda, sedam više od drugoplasiranog Čelsija koji večeras gostuje Aston Vili. Trećeplasirani Liverpul je bio siguran protiv Boltona, dok je prava kanonada golova viđena na meču Redinga i Vest Hema. Bilo je čak šest pogodaka, a svi su bili u mreži „čekićara“, koji su trenutno 18. na tabeli. Sada u engleskoj Premijerligi sledi kraća pauza, a naredni mečevi na programu su 13. januara.
REZULTATI 22. KOLA: Njukasl – Mančester Junajted 2:2, Vigan – Blekburn 0:3, Reding – Vest Hem 6:0, Portsmut – Totenhem 1:1, Midlsbro – Šefild 3:1, Mančester Siti – Everton 2:1, Fulam – Votford 0:0, Liverpul – Bolton 3:0, sinoć: Arsenal – Čarlton, Aston Vila – Čelsi
PAROVI 23. KOLA (13. januar): Vest Hem – Fulam, Votford – Liverpul, Totenhem – Njukasl, Šefild – Portsmut, Mančester Junajted – Aston Vila, Everton – Reding, Čelsi – Vigan, Čarlton – Midlsbro, Bolton – Mančester Siti, Blekburn – Arsenal
TABELA: Mančester Junajted 54, Čelsi 47(-1), Liverpul 40, Bolton 39, Arsenal 36(-1)…
Fudbaler Real Madrida Dejvid Bekam mogao bi ponovo zaigrati za englesku reprezentaciju, objavio je engleski San, pozivajući se na izjave Arsena Vengera.
Venger je izjavio da bi se Bekam mogao vratiti u redove „gordog albiona“, jer engleski selektor Stiv Meklaren ima plan za njega.
– Ne želim stvarati pritisak Meklarenu, koji već ima zemlju na leđima. Ipak, ne sumnjam da razmišlja o Bekamu, koji je tehnički izvrstan igrač – izjavio je Venger.
U međuvremenu, mediji spekulišu o novom Bekamovom klubu. Podsećanja radi, Bekamov ugovor sa Real Madridom završava se ove godine, a 15-ak klubova već je poslalo svoje ponude timu sa Bernabea.
Fudbaler Liverpula, Španac Ćavi Alonso izjavio je da je srećan na Enfildu i da bi voleo da tu da ostane, iako španski mediji spekulišu da bi mogao da se vrati na Iberijsko poluostrvo i obuče dres Atletiko Madrida.
Sjajni plejmejker Liverpula ipak ne želi da razmišlja o transferu i tvrdi da ga neće omesti medijske priče o prelasku u Atletiko Madrid.
– Ne želim ni da pričam o tim glasinama. Imam ugovor sa Liverpulom i srećan sam ovde. Liverpul trenutno odlično igra i napravili smo sjajan uvod u novu godinu – izjavio je Alonso.
Liverpul je sada treći na tabeli Premijer lige, što uliva dodatno samopuzdanje „crvenima“ posle ne baš sjajnog početka sezone.
Napadač Portsmuta i nigerijske reprezentacije Nvankvo Kanu odlučio je da napusti Englesku. Njegova odluka je konačna, a o tome je obavestio i trenera Portsmuta Harija Redknapa, dok se kao njegov novi klub navodi holandski Ajaks, u kom je Nigerijac i započeo svoju karijeru.
– Želim da se vratim u Ajaks. Mislim da bi ljudi u Portsmutu trebalo da imaju razumevanja i da budu zahvalni na onom što sam uradio za klub. Očekujem ponudu iz Amsterdama, o tome sam razgovarao sa nekadašnjim saigračima – kaže Kanu koji bi voleo da se u Ajaks vrate još neki bivši igrači, pre svih Edgar Davids.
Cena je oko četiri miliona funti, a pored Kanua iz Portsmuta bi mogao da ode i Sol Kembel. Njega, posle velikog broja primljenih golova na poslednjim utakmicama, traži Čelsi.
Evropski gigant, Real Madrid, formirao je novu listu željenih pojačanja, na kojoj se nalaze imena Franka Riberija, Kristijana Kivua i Aleksisa.
Naime, Real je već doveo južnoamerički trio – Fernando Gago, Gonzalo Iguain i Marselo, a predsednik Reala Huan Kalderon potvrdio je da je sa sportskim direktorom Peđom Mijatovićem razgovarao o dovođenju francuske zvezde Riberija i naglasio da je prioritet, ipak, dovođenje štopera, koji bi pojačao slabu odbranu Madriđana.
Španski mediji tvrde da je Real spreman da plati Olimpiku iz Marselja 22 miliona evra za Riberija, koji je odlično igrao na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.
Riberi bi trebalo da bude zamena Dejvidu Bekamu, koji će najverovatnije napustiti Real na kraju ove sezone. Osim Riberija, Real je odavno zainteresovan za Rumuna Kristijana Kivua, a predstavnici Reala već mesecima pokušavaju da odobrovolje čelnike i privole ih da puste Kivua na Santjago Bernabeu.
Kamerunac Samjuel Eto, fudbaler iz Obale Slonovače Didije Drogba i njegov klupski drug, Mišel Esjen iz Gane, kandidati su za titulu najboljeg fudbalera Afrike u 2006. godini.
Isti igrači su i prošle godine bili kandidati za prestižnu nagradu, koja je na kraju pripala Etou. Napadač Barselone je već tri godine u nizu proglašavan najboljim fudbalerom Afrike, a ukoliko isto priznanje dobije i sada postao bi apsolutni rekorder.
Najbolji fudbaleri Afrike tri puta su bili još samo Džordž Vea iz Liberije i Abedi Pele iz Gane. Vea, međutim, nije svoje titule osvajao u tri uzastopne godine.
Afričkog fudbalera godine biraju selektori afričkih reprezentacija, a pobednik će biti proglašen 1. marta u Akri u Gani.
Fudbaler londonskog Vest Hema, Li Bojer, odsustvovaće sa terena najmanje mesec i po dana pošto je na utakmici sa Redingom iščašio rame. Temperamentni vezista je nezgodno pao posle jednog starta nad njim, ali lekari tvrde da neće morati na operaciju.
Bojerovo odsustvo predstavljaće dodatni problem za „čekićare“ koji se grčevito bore za opstanak, pa nije nemoguće da u prelaznom roku novi igrači dođu na Apton Park.
Mančester Junajted će biti naredne dve nedelje lišen usluga svog napadača Luisa Sahe zbog povrede prepona na meču protiv Njukasla (2:2). Francuz se povredio tokom prvog poluvremena pa je menadžer „đavola“ ser Aleks Ferguson bio primoran da u 36. minutu umesto njega u igru uvede Ji-Sung Parka. Izostanak Sahe će biti prilika za Henrika Larsona da opravda poverenje Fergusona koji ga je doveo na tromesečnu pozajmicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari