Dvadeset peto kolo italijanske Serije A koje je počelo juče gradskim derbijem u Torinu, ipak će obeležiti današnji derbi u Milanu, gde na Đuzepe Meacu u goste šampionu i lideru Kalča Interu stiže drugoplasirana Roma. Oba sastava su u velikim problemima pred meč jer u njega ulaze znatno oslabljeni – za neroazure neizvesni su, pre svih, Zlatan Ibrahimović, zatim Kordoba i Samjuel, dok su kod „vučice“ pod upitnikom Mansini i Žuan.

Dvadeset peto kolo italijanske Serije A koje je počelo juče gradskim derbijem u Torinu, ipak će obeležiti današnji derbi u Milanu, gde na Đuzepe Meacu u goste šampionu i lideru Kalča Interu stiže drugoplasirana Roma. Oba sastava su u velikim problemima pred meč jer u njega ulaze znatno oslabljeni – za neroazure neizvesni su, pre svih, Zlatan Ibrahimović, zatim Kordoba i Samjuel, dok su kod „vučice“ pod upitnikom Mansini i Žuan. Milan i Fiorentina žestoko se bore za četvrtu poziciju i obe ekipe imaju po 41 bod, a danas igraju sa timovima koji se svim snagama bore za beg od opasne zone. Rosoneri idu na noge Kataniji, dok ljubičasti ugošćavaju Livorno, a oba sastava samo po bod deli od zone ispadanja.
PAROVI 25. KOLA: Atalanta – Sampdorija, Katanija – Milan, Parma – Udineze, Fiorentina – Livorno, Đenova – Napoli, Inter – Roma, Lacio – Ređina, Palermo – Empoli, Sjena – Kaljari, juče su igrali: Juventus – Torino
TABELA: Inter 60, Roma 51, Juventus 47, Milan 41, Fiorentina 41…
Iako su ovih dana širom Starog kontinenta sve glasnije priče da će Murinjo uskoro i definitivno sesti na klupu Barselone iz ovog kluba poručuju da su sasvim zadovoljni sadašnjim trenerom Frankom Rajkardom.
– Murinjo je veliki trener, ali mi smo sasvim zadovoljni Rajkardom. Njegov rad je odličan, kao i forma ekipe, tako da ne postoji razlog da bilo šta menjamo. Ne postoji nikakva lista njegovih mogućih naslednika – tvrdi potpredsednik katalonskog kluba Mark Ingla.
Barselona je druga na tabeli Primere sa samo dva boda manjka u odnosu na vodeći Real.
Vezista Milana Kaka mogao bi vrlo lako da propusti revanš meč osmine finala Lige šampiona sa Arsenalom koji se igra iduće nedelje i to sve zbog povrede koja ga muči već duže vreme. Karlo Anćeloti ionako u narednih nekoliko duela Serije A neće moći da računa na sjajnog Brazilca, a sve je izvesnija mogućnost da ga neće biti ni na meču sa „tobdžijama“.
– Bol je stvarno jak i definitivno ću propustiti nekoliko mečeva Serije A. Nadam se da ću biti spreman za Arsenal, ali je stvarno teško. Napadači i ofanzivni vezisti u Italiji stvarno puno trpe i primaju puno udaraca i nešto će se morati promeniti, to je sasvim sigurno – poručio je Kaka.
Kapiten Čelsija Džon Teri na subotnjem treningu plavaca žestoko se posvađao sa pomoćnikom menadžera Granta Tenom Kateom. Neimenovani izvori engleskih medija tvrde da je sukob bio toliko veliki da su saigrači morali da razdvajaju dve strane, a prema pisanju Sana Kate je na račun Terija izrekao mnoštvo psovki i uvreda.
– Svi su bili nervozni jer nisu znali ko će igrati u finalu pošto Grant nije saopštio spisak. Svađa je bila žestoka. Teri i Kate su se uneli jedan drugom u lice i kada je postalo jasno koliko je situacija ozbiljna saigrači su skočili i razdvojili ih. Da stvar bude gora, cela situacija se odigrala pred očima vlasnika kluba Romana Abramoviča – izjavio je izvor blizak klubu.
Kako javnost na Ostrvu spekuliše Teri je bio prenervozan jer nije znao da li će biti u sastavu ili ne, a Ten Kate se i ranije sukobljavao sa igračima plavaca.
Grčki šampion Olimpijakos u revanš meču osmine finala Lige šampiona neće moći da računa na povređenog vezistu Lusijana Galetija. Sjajno krilo Atinjana je povredio butni mišić u subotnjem okršaju sa ekipom PAOK i prema prognozama klupskih lekara on će bar naredne tri nedelje provesti van terena.
Sa druge strane, očekuje se da će Lomana Lua Lua biti spreman za revanš jer se oporavio od povrede zbog koje ga nije bilo u prvom odmeravanju snaga.
Olimpijakos i Čelsi su u prvom meču u Atini igrali 0:0.
Martin Tejlor, fudbaler Birmingema koji je u subotu na meču s Arsenalom igraču „tobdžija“ Eduardu polomio nogu, kažnjen je sa tri meča suspenzije. Portparol FA obavestio je da je ovo uobičajena kazna u slučaju grubog starta zbog kojeg povređeni igrač mora sa terena.
– To što se dogodilo Eduardu da Silvi je nesrećni slučaj i tragedija. Procenjeno je da u Tejlorovom startu nije bilo smišljene namere da se povredi igrač. Da bi se razmišljalo o većoj kazni okolnosti moraju izaći van sportskih okvira u smislu namerne grubosti, udaranja igrača i slično – stoji u saopštenju FA. Eduardo će vrlo verovatno pauzirati oko devet meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari