Mauro Kamoranezi je postigao dogovor sa svojim klubom, italijanskim Juventusom, o produžetku saradnje, tako da se italijanski reprezentativac „staroj dami“ obavezao na vernost do leta 2010. godine. Kamoranezi je, naime, juče bio na pregovorima u torinskom klubu i prema izveštajima sa Apenina nije bilo potrebno mnogo vremena oko sklapanja dogovora, a nakon postizanja dogovora došlo je odmah i do potpisivanja ugovora.

Mauro Kamoranezi je postigao dogovor sa svojim klubom, italijanskim Juventusom, o produžetku saradnje, tako da se italijanski reprezentativac „staroj dami“ obavezao na vernost do leta 2010. godine. Kamoranezi je, naime, juče bio na pregovorima u torinskom klubu i prema izveštajima sa Apenina nije bilo potrebno mnogo vremena oko sklapanja dogovora, a nakon postizanja dogovora došlo je odmah i do potpisivanja ugovora. Podsetimo, Italijan je u Juventus stigao 2002. godine i od tada je za torinske crno – bele odigrao 206 službenih utakmica i postigao 21 gol.
Osvajač ovogodišnje Lige šampiona italijanski Milan upravo je i klub koji je najviše zaradio u prethdonoj sezoni elitnog evropskog klupskog takmičenja. Rosonerima je pripalo nešto malo manje od 40 miliona evra (39,59), dok su drugu i treću poziciju zauzeli londonski Čelsi, odnosno vicešampion Liverpul. PLAVCI su inkasirali 34,6 miliona, dok zarada crvenih iznosi 32,2 miliona evra. Interesantna je situacija po kojoj je osvajač Kupa UEFA španska Sevilja u svoju kasu „ubacila“ čak šest puta manju sumu negoli Milan (svega 6,25 miliona evra), dok je drugom finalisti najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja Espanjolu pripalo 5,31. Podsetimo, svaki klub koji se plasirao u takmičenje po grupama dobio je po dva miliona evra, kao i bonus od još milion. Svaka utakmica u okviru LŠ obogaćivala je klupsku kasu za 400.000 evra, pobeda je donosila 600.000, a remi duplo manje. Za prolaz u prvu nok-aut fazu sledovalo je 2,2 miliona, a za četvrtfinale 2,5. Plasman među četiri najbolje ekipe vredeo je tri miliona, a u finale četiri. Prvak je takođe dobio i dodatnih sedam miliona evra. Takođe, deo novca klubovi su dobili i od marketinga.
Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković potpisao je ugovor sa Sportingom iz Lisabona, objavljeno je na sajtu tog kluba. Stojković je polovinu minule sezone proveo na pozajmici u holandskom Viteseu, jer u francuskom Nantu, u koji je došao iz Crvene zvezde, nije uspeo da se izbori za mesto u timu. Sporting će 23-godišnjeg Stojkovića, prema navodima portugalskog dnevnika „Bola“, platiti dva miliona evra, dok još jedan tamošnji medij – „Rekord“ spominje sumu od milion evra. Mesto golmana u Sportingu ostalo je upražnjeno, pošto je 31-godišnji Rikardo, čuvar mreže selekcije Portugala, odlučio da pređe u španski Betis za tri miliona evra. Stojković je sedam puta stajao na golu reprezentacije Srbije u zvaničnim mečevima i primio je četiri gola. On će se u Sportingu pridružiti crnogorskom reprezentativcu i nekadašnjem igraču Partizana Simonu Vukčeviću, a član višestrukog šampiona Portugala narednih dana bi mogao postati i sadašnji napadač Crvene zvezde Milan Purović.
Evropska fudbalska unija (UEFA) isključila je poljsku Legiju iz međunarodnih takmičenja posle nereda i žestoke tuče njenih navijača sa policijom tokom utakmice protiv Vetre Viljnus u Litvaniji.
Legiji je zabranjeno da ove i naredne sezone učestvuje u bilo kom evropskom takmičenju (naravno pod uslovom da osvoji mesto koje vodi u Kup UEFA, Intertoto kup ili Ligu šampiona). Za sada nije poznato da li će se Legija žaliti na odluku UEFA. UEFA je takođe odlučila i da prekinutu utakmicu registruje 3:0 u korist litvanske ekipe. Vetra se automatski kvalifikovala u 3. kolo Intertoto kupa u kojem će igrati protiv engleskog Blekburna. Vetra je vodila 2:0 posle prvog poluvremena Intertoto utakmice u nedelju kada je nekoliko stotina navijača poljske ekipe napravilo invaziju na teren i sukobilo se sa policijom. Navijači Legije su u obračunu koristili sve što su imali pri ruci – baklje, flaše, motke. Policija je morala da upotrebi suzavac da odbije napad navijača Legije, a šteta na stadionu procenjena je na oko 21.000 evra. Tokom i posle sukoba policija je uhapsila 26 navijača Legije, a desetorica su odmah puštena. Sud u Litvaniji je u utorak osudio sedmoricu navijača na kazne zatvora između pet i 15 dana, a devetorica su morala da plate kaznu od po 67 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari