Prva utakmica drugog kola Intertoto Kupa između poljske Legije i Vetre iz Viljnusa igrana u ovom litvanskom gradu prekinuta je u poluvremenu zbog divljanja više od 3.000 gostujućih navijača, koji su ušli na teren i sukobili se sa policijom. Policija je tek uz pomoć pojačanja, suzavca i vodenih topova uspela da primiri podivljale navijače, a prema izveštajima iz Viljnusa devet huligana je privedeno, dok je nekoliko navijača povređeno, među kojima i jedna žena.

Prva utakmica drugog kola Intertoto Kupa između poljske Legije i Vetre iz Viljnusa igrana u ovom litvanskom gradu prekinuta je u poluvremenu zbog divljanja više od 3.000 gostujućih navijača, koji su ušli na teren i sukobili se sa policijom. Policija je tek uz pomoć pojačanja, suzavca i vodenih topova uspela da primiri podivljale navijače, a prema izveštajima iz Viljnusa devet huligana je privedeno, dok je nekoliko navijača povređeno, među kojima i jedna žena. Do napada Poljaka je došlo, pretpostavlja se, jer su bili iznervirani rezultatom, pošto je autsajder u tom meču Vetra već na poluvremenu vodila sa 2:0, kada su oni upali na teren i počeli da kidaju mreže na golovima, lome reklamne panoe oko tribina i šipkama i kamenjem napadaju policiju.
– Najpre sam bio šokiran igranjem svoje ekipe, a onda i ovom sramotom koju su nam naneli navjači. Neverovatno je da u civilizovanoj zemlji poput Poljske postoje ovakvi manijaci. Spremni smo na tešku kaznu od strane UEFA – iskren je predsednik Legije Lešček Miklas.
Prema prvim procenama, moguće je čak i izbacivanje ovog poljskog kluba iz Intertoto Kupa.
Aktuelni šampion Španije madridski Real juče je i zvanično dobio novog trenera, a na klupu „kraljevskog“ kluba seo je Bernd Šuster. Nemac, koji je prethodne dve godine vodio Hetafe, u igračkim danima je branio boje Madriđana, a juče je i zvanično promovisan u naslednika Fabija Kapela. Kao trener 48 – godišnji Šuster nije osvojio niti jedan trofej, a otkako je kroz medije počela da se pominje priča o smeni sada već bivšeg stratega Reala Kapela, on je slovio za jednog od glavnih kandidata za naslednika. Šusterova promocija je prema pisanju španske Marke trebala da se obavi juče oko 19 časova po lokalnom vremenu.
Kako prenosi fudbalski sajt Gol.kom pregovori između Espanjola i Partizanovog kapitena Milana Smilajnića približili su se samom kraju. Kako prenosi ovaj medij Smiljanić je dao izjavu jednom katalonskom radiju u kojoj ističe da jedva čeka da dođe u Espanjol.
– Nadam se da ću u narednih nekoliko dana potpisati ugovor. Biće to dobar potez za mene, s obzirom da sam mlad i želim da igram za Espanjol – izjavio je Smiljanić.
Čelnici ovog katalonskog kluba uvereni su da će u narednim danima postići dogovor sa vodećim ljudima crno – belih, a za jednog od najboljih pojedinaca reprezentacije Srbije na minulom EP za mlade, spremni su da izdvoje dva miliona evra.
– U naredna dva – tri dana želimo da dovedemo novog veznog fudbalera. On (Smiljanić) želi da dođe u klub, mi isto to hoćemo – kaže predsednik kluba iz Barselone Danijel Sančez Libre.
Prema pisanju ovog sajta, sreda je dan kada će se konačno znati da li Milan Smiljanić i definitivno svoju karijeru nastavlja u španskoj Primeri.
Nemački internacionalac Kristof Metzelder stigao je u madridski Real i po zvaničnom promovisanju u novog člana „kraljevskog“ kluba istakao da mu se dolaskom na Santjago Bernabeu ispunio dugogodišnji san.
– Veoma sam uzbuđen. Potpisao sam ugovor pre nekoliko dana i ne mogu da dočekam start. Ovo je za mene ostvarenje sna i nadam se da ću ekipi uspeti da pomognem da ove sezone osvoijimo još više trofeja. Nijednog igrača ne znam lično, ali se divim Van Nistelroju, Kanavaru i Kaslijasu – rekao je Metzelder.
Dvadesetšestogodišnji defanzivac je prethodno branio boje Borusije iz Dortmunda, a standardan je član reprezentacije Nemačke. Sa Madriđanima je potpisao trogodišnji ugovor.
Najbolji fudbaler francuskog Šampionata u protekloj sezoni i sada već bivši član šestostrukog uzastopnog prvaka Francuske Liona Floran Maluda novi je član londonskog Čelsija. Cena transfera Malude na Stamford Bridž nije saopštena, ali se pretpostavlja da je reč o sumi od oko 20 miliona evra. Nakon nekoliko nedelja iscrpnih pregovora plavci su uspeli da postignu dogovor sa Lionom i u svoje redove dovedu sjajnog vezistu, koji je juče trebalo da se pojavi u južnom Londonu na zvaničnoj promociji, nakon čega treba da se pridruži ekipi na turneji po Americi.
S druge strane, loša vest za Žozea Murinja je to što će Mihael Balak zbog operacije zgloba propustiti veći deo pripremne turneje, a nije isključeno ni da će nemački vezista propustiti i sve pripremne utakmice do početka Premijerlige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari