Trener madridskog Reala Fabio Kapelo priznao je da su se on, ali i celokupni menadžment kluba, veoma ogrešili o Dejvida Bekama i da su se olako odrekli njegovih usluga. Italijanski stručnjak rekao je da Bekam igra izvanredno i da je šteta što su se tako poneli prema njemu.
– Svi smo pogrešili u vezi sa Bekamom.

Trener madridskog Reala Fabio Kapelo priznao je da su se on, ali i celokupni menadžment kluba, veoma ogrešili o Dejvida Bekama i da su se olako odrekli njegovih usluga. Italijanski stručnjak rekao je da Bekam igra izvanredno i da je šteta što su se tako poneli prema njemu.
– Svi smo pogrešili u vezi sa Bekamom. Tretirali smo ga onako kako nije zaslužio, ali nam se on lepo „odužio“ – igra izvanredno, kao nekada za Mančester. Pogrešili smo u proceni, doneli katastrofalnu odluku, a ja sam jedan od glavnih krivaca. Kada bi mi iz kluba saopštili da Bekam ostaje u klubu bio bih presrećan – poručio je Kapelo.
Jedan od najboljih portugalskih igrača ikada i još uvek član Intera luis Figo odlučio je da i naredne sezone nosi dres neroazura, a ne saudijskog Al Itihada, kako je bilo planirano. Portugalski vezista je planirao da ovog leta napusti Đuzepe Meacu i ode u Itihad, ali je, na molbu predsednika Intera Masima Moratija rešio da ostane tu gde jeste. U poslednje vreme dosta se spekulisalo o Figovoj fudbalskoj sudbini, čak je dovođen i u vezu sa londonskim Totenhemom i Galaksijem.
Iako je do kraja španske Primere ostalo samo još jedno kolo, čelnici Betisa, kluba koji strepi za ostanak u eliti, odlučili su da prekinu saradnju sa dosadašnjim trenerom Luisom Fernandezom. Na njegovo mesto postavljen je dosadašnji strateg rezervnog tima Fransisko Čaparo Hara, koji bi, ako uspe da izbori opstanak u Primeri, na ovoj funkciji mogao da ostane i za narednu sezonu. Podsetimo, u prošlom kolu Betis je pretrpeo težak poraz od Osasune (5:0).
Četvrto letnje pojačanje novog prvaka Engleske Mančester junajteda mogao bi da bude argentinski napadač Karlos Tevez. Naime, ovih dana se na Ostrvu intenzivno nagađa gde bi ovaj fudbaler Vest Hema mogao da nastavi karijeru, a prema engleskim medijima, Junajted je ozbiljno „zagrizao“, a izvršni direktor „đavola“ Dejvid Gil pokušava da nađe način za Tevezovo dovođenje na Old Traford. Mančester je i prošle sezone pokušao da kupi Teveza, bilo je planirano da on stigne u paketu sa zemljakom Maskeranom, ali od transfera nije bilo ništa zbog komplikacija oko Tevezovog ugovora, koji je ove sezone proglašen za najboljeg fudbalera „čekićara“.
Ukoliko madridski Real uspe da osvoji titulu u španskoj Primeri, kasa Mančester junajteda biće bogatija za milion funti. Naime, zahvaljujući klauzuli u ugovoru Ruda Van Nistelroja španski klub je obavezan da engleskom prvaku da 500.000 funti, ako osvoji naslov šampiona, a dodatnih pola miliona, ako holandski napadač bude najbolji strelac lige. Za neobičan potez odgovoran je menadžer „đavola“ Aleks Ferguson, koji je sličnu stvar uradio i prlikom Bekamovog prelaska na Bernabeuu 2003. godine. Real ima priliku da nakon dugogodišnjeg posta konačno osvoji Primeru, za to im je dovoljna pobeda protiv Majorke u predstojećem, ujedno i poslednjem prvenstvenom kolu, a Van Nistelroj je ove sezone postigao 25 golova i trenutno je vodeći na listi sterlaca. Iza njega je Milito iz Saragose sa 22 postignuta pogotka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari