Posle dvogodišje pauze, omladinska fudbalska selekcija Srbije ponovo će se pitati za titulu evropskog prvaka u ovoj konkurenciji. Bosančić, Fejsa, Sulejmani, Radovanović i ostali puleni proverenog majstora za rad sa mladima Zvonka Živkovića, na ubedljiv način su osvojili turnir u Švajcarskoj i kvalifikovali se za EP (do 19 godina), koje se održava ovog leta u Austriji (16 – 27.

Posle dvogodišje pauze, omladinska fudbalska selekcija Srbije ponovo će se pitati za titulu evropskog prvaka u ovoj konkurenciji. Bosančić, Fejsa, Sulejmani, Radovanović i ostali puleni proverenog majstora za rad sa mladima Zvonka Živkovića, na ubedljiv način su osvojili turnir u Švajcarskoj i kvalifikovali se za EP (do 19 godina), koje se održava ovog leta u Austriji (16 – 27. jul). Trijumfalni het-trik protiv Danske, Rumunije i domaćina, pet datih i samo jedan primljen pogodak pokazali su da je ovdašnji fudbal dobio još jednu generaciju koja obećava.
– Zaista smo bili ubedljivi, a jaka konkurencija ovaj uspeh čini još većim. Bilo je, istina, teških trenutaka, taktičkih propusta, neiskorištenih šansi, povremenog opuštanja…ali bi na kraju uvek pobeđivali naš veći pojedinačni kvalitet, zajedništvo i jača motivacija. Selektor Živković i stručni štab su od početka znali kojim putem se stiže do Austrije, a mi smo samo sledili njihove uputstva. Nadam se da u Švajcarskoj nismo rekli svoju poslednju reč kao generacija, da ćemo se kvalitetno pripremiti za šampionat i tamo se pokazati u još boljem izdanju – presrećan je standardni zadnji vezni Partizana i omladinaca Nikola Gulan.
Osim srpske i domaće ekipe, na pomenuto takmičenje plasirali su se i reprezentacije Španije, Nemačke, Rusije, Portugala i Francuske. Osmi učesnik odlučen je sinoćnjim duelima Hrvatska – Italija i Švedska – Grčka, kojoj je bila dovoljna pobeda da pretekne naše komšije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari