Do kraja regularnog dela u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu ostalo je da se odigra još samo jedno kolo, a jedina nepoznanica je ko će biti poslednji putnik za plej of u zapadnoj konferenciji. Za osmu poziciju i seriju sa prvoplasiranim Dalasom u prvom kolu doigravanja bore se dve ekipe iz Kalifornije, Golden Stejt i Los Anđeles Klipersi.

Do kraja regularnog dela u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu ostalo je da se odigra još samo jedno kolo, a jedina nepoznanica je ko će biti poslednji putnik za plej of u zapadnoj konferenciji. Za osmu poziciju i seriju sa prvoplasiranim Dalasom u prvom kolu doigravanja bore se dve ekipe iz Kalifornije, Golden Stejt i Los Anđeles Klipersi. Oba tima su sinoć ostvarila pobede ali su „ratnici“ ipak bliži produženju sezone s obzirom na to da im je za to potrebna samo pobeda u meču poslednjeg kola protiv nejakog Portlanda. To bi bio prvi nastup u plej ofu ekipe iz San Franciska nakon trinaest godina, kada su predvođeni Timom Hardavejem i Latrelom Sprivelom harali NBA parketima.

Povreda Miličića

Centar naše reprezentacije Darko Miličić povredio se u utakmici protiv Vašingtona koju je njegov Orlando dobio sa 95:89. Bivši košarkaš Hemofarma i Detroita je postigao četiri poena pre nego što je u drugoj četvrtini sa bolnom grimasom napustio dvoranu posle iščašenja desnog skočnog zgloba. Iako ovakva povreda zahteva detaljne analize, Miličić će, po prvim najavama, sigurno propustiti početak plej ofa.

Aleksandar Pavlović je pružio još jednu solidnu partiju u dresu Klivlenda i sa 11 poena doprineo je pobedi svog kluba nad Filadelfijom, 98:92. Hjuz je imao 22 poena, a Džejms 18 za Kavalirse, koji i dalje imaju šansu da osvoje drugo mesto u istočnoj konferenciji a za tu poziciju bori se i Čikago. Rezultati: LA Klipers – Feniks 103:99, Golden Stejt – Dalas 111: 82, Klivlend – Filadelfija 98: 92, Orlando – Vašington 95: 89, Atlanta – Indijana 118: 102, Detroit – Toronto 100: 84.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari