Golden Stejt pred velikim finalom 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Nikada se u istoriji NBA nije dogodilo da ekipa nadoknadi 0:3 u seriji i plasira se u narednu rundu plej-ofa.

Nakon prvog meča u Oregonu više je nego jasno da samo nekim neopisivim čudom Golden Stejt može ostati bez petog uzastopnog plasmana u veliko finale NBA lige. Voriorsi su u prvom meču u Portlandu uspeli da nadoknade i „minus 18“ iz druge četvrtine, odigravši perfektno treću deonicu, faktičkli su naterali Blejzerse da pred naredni susret u Oregonu praktično istaknu „belu zastavu“ (110:99). Zvanični šampion sada vodi sa 3:0 u finalu Zapadne konferencije i već na narednom susretu u noći između ponedeljka i utorka biće u prilici da obezbedi učešće u velikom finalu.

Kevin Durant nije ni doputovao u Portland; Stef Kari je u njegovom odsustvu ponovo bio najdominantniji u redovima Voriorsa. Od petog susreta protiv Hjustona u polufinalu Zapada ( na kome se povredio Durant), Kari je svaki susret završavao sa „plus 30“. Iako je Portland vodio u drugoj četvrtini i sa 18 razlike, trener Stots pokušao sa ubacivanjem Majersa Lenarda u startnih pet umesto Enesa Kantera, Blejzersi faktički ništa nisu mogli Voriorsima u trećoj deonici. Sada već tradicionalno, zvanični šampion je posle velikog odmora zaigrao kao u transu. Fenomenalan je bio Drejmond Grin koji je sa 20 poena, 13 skokova i 12 asistencija ostvario svoj sedmi tripl-dabl u plej-ofu. Portland je u trećem kvartalu ubacio svega 13 poena; premalo da bi u nastavku mogao da ozbiljnije ugrozi Voriorse. Kari je duel završio sa 36 poena, ali je duel obeležio pomenuti Grin.

– Ne znam šta da kažem o Drejmondu. Bio je kao kugla koja uništava sve na putu. Njegova brzina je bila neverovatna i izgledalo je kao da se nikada neće umoriti… To je bila jedna od najboljih partija Grina koju sam ikada video – čestitao je Stiv Ker svom pulenu.

Si Džej Mekolum bio je najefikasniji u redovima Portlanda sa 23 poena, Demijan Lilard postigao je 19 uz po šest skokova i asistencija, dok je Mejers Leonard završio meč sa 16 pogodaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari