Rafael Nadal nije imao ni trunku šanse da u jučerašnjem četvrtfinalnom okršaju na Australian openu sa Fernandom Gonzalesom izađe kao pobednik, Čileanac je do svog prvog grend slem polufinala u karijeri stigao nakon fantastične igre tokom sva tri seta (6:2, 6:4, 6:3). Španac se odavno ne seća tako ubedljivog poraza, Gonzales mu nije pružio priliku da osvoji ni set, a koliko je dominantan bio još svega nekoliko dana deveti igrač sveta dovoljno govori podatak da Gonzales nije imao nijednu duplu grešku, i čak 41 viner udarac.

Rafael Nadal nije imao ni trunku šanse da u jučerašnjem četvrtfinalnom okršaju na Australian openu sa Fernandom Gonzalesom izađe kao pobednik, Čileanac je do svog prvog grend slem polufinala u karijeri stigao nakon fantastične igre tokom sva tri seta (6:2, 6:4, 6:3). Španac se odavno ne seća tako ubedljivog poraza, Gonzales mu nije pružio priliku da osvoji ni set, a koliko je dominantan bio još svega nekoliko dana deveti igrač sveta dovoljno govori podatak da Gonzales nije imao nijednu duplu grešku, i čak 41 viner udarac. Ovo je već treća pobeda Gonzalesa nad Nadalom koji je bolji bio samo na šljaci u Rimu prošle godine. Osim drugog tenisera sveta, takmičenje u Melburnu juče je završio i treći sa ATP liste Nikolaj Davidenko, koji je posle neiskorišćene meč lopte prokockao vođstvo od 2:1 i dozvolio sjajnom ove sezone Tomiju Hasu da se plasira u polufinale. Biće to zanimljiv meč između dvojice tenisera koji se nalaze u odličnoj formi, pa iako je Hasu ovo već treće polufinale na AO (1999, 2000) Gonzales je ako ništa drugo onda zbog odličnih partija koje je pružio protiv Hjuita, Blejka i naročito Nadala svakako u blagoj prednosti. Prvi polufinalni meč jutros su na Rod Lejver areni već igrali Rodžer Federer i šesti nosilac Endi Rodik.

Zimonjić i Jankovićeva poraženi u 2. kolu

Srbija je juče ostala bez ijednog predstavnika na Australian openu, jer su u drugom kolu mešovitih parova poraženi Nenad Zimonjić i Jelena Janković. Od njih su bili bolji beloruski teniseri Maks Mirni i Viktorija Azarenka 6:4, 7:5.

U očekivanom polufinalu u ženskoj konkurenciji igraće prva nositeljka Marija Šarapova i Belgijanka Kim Klajsters. Glavni favorit za osvajanje turnira je lako savladala svoju zemljakinju Anu Čakvetadze 7:6, 7:5, dok je Klajsters morala da igra tri seta sa šestom nositeljkom turnira Martinom Hingis 3:6, 6:4, 6:3. Šarapova i Klajsters su dosad igrale šest puta, prva četiri Belgijanka je bila bolja, ali poslednja dva (oba prošle godine) Šarapova je slavila protiv trenutno pete teniserke sveta i to bez izgubljenog seta. Rano jutros u meču u kom se odlučivala prva finalistkinja igrale su Serena Vilijams i Nikol Vaidisova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari