Direktor ženskog rukometnog kluba Kikinda Aleksandar Grifatong rekao je danas agenciji Beta da je ta ekipa „nepotrebno stradala“ zato što je odbila da se u trećem kolu Čelendž kupa sastane sa Vlaznimijem iz Đakovice.
– Imali smo preporuku Vlade da ne treba da igramo. Kasnije smo dobili i dopis EHF u kojem su se, međutim, pominjale samo zastave Evropske rukometne federacije i Čelendž kupa, ali ne i srpska, rekao je Gritafong Beti.

Direktor ženskog rukometnog kluba Kikinda Aleksandar Grifatong rekao je danas agenciji Beta da je ta ekipa „nepotrebno stradala“ zato što je odbila da se u trećem kolu Čelendž kupa sastane sa Vlaznimijem iz Đakovice.
– Imali smo preporuku Vlade da ne treba da igramo. Kasnije smo dobili i dopis EHF u kojem su se, međutim, pominjale samo zastave Evropske rukometne federacije i Čelendž kupa, ali ne i srpska, rekao je Gritafong Beti. „Posle je bilo kasno za neke pregovore, pošto smo dopis dobili u petak u 18.30, a u ponedeljak je trebalo da putujemo na utakmicu. Žao nam je što smo kažnjeni. Politiku i sport ne treba mešati“, dodao je direktor Kikinde.

Rukometni savez Kosova postao član IHF

Priština – Predsednik Rukometnog saveza Kosova Medžit Devaja izjavio je da je ta organizacija juče, kao pridruženi član, primljena u Svetsku rukometnu federaciju (IHF). Devaja je u izjavi za agenciju Beta kazao da je takva odluka donesena na sastanku Upravnog odbor IHF. „Na takvu odluku veliki uticaj je imala poseta i izveštaj predsednika Saveza Hasana Mustafe, koji je istakao da RSK zaslužuje da bude član IHF, jer su obezbeđeni uslovi za to“, rekao je Devaja. Odluku o punopravnom članstvu RSK u IHF doneće Kongres Svetske rukometne federacije.

Vlaznimi je zbog odbijanja Kikinde da mu se suprotstavi automatski izborio plasman u osminu finala takmičenja, a žreb je odlučio da će se tamo sastati sa niškom Naisom. Srpske vlasti su od EHF zatražile da se utakmice Vlaznimija i Naise tretiraju kao dueli dve ekipe pripadnice istog saveza. EHF je, ipak, odlučio da Vlaznimi nastupi pod zastavom Evropske rukometne federacije. Predsednik Rukometnog saveza Kosova Medžit Devaja rekao je, međutim, da je EHF iste uslove postavio i za odigravanje utakmica između Vlaznimija i Kikinde. „EHF nije postavila nikakve nove uslove, izjave najviših zvaničnika Rukometnog saveza Srbije su manipulacija za unutrašnju upotrebu“, rekao je Devaja. Ministar Vuksanović nije želeo da agenciji Beta odgovori zašto je Kikindi preporučio da ne igra sa Vlaznimijem, a Naisi ne. Agenciji Beta je u Ministarstvu sporta i prosvete rečeno da je Vuksanović poručio da ne želi da više priča o toj temi, jer je direktor Uprave za sport Aleksandar Šoštar „stručniji i kompetentniji“. Šoštar trenutno nije u Srbiji, pa je agenciji Beta u Ministarstvu rečeno da pokuša da ga sutra dobije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari