ladi vezista Marko Grujić dobio je britansku vizu, pa ako je i postojala sumnja u prelazak u Liverpul, sada je jasno da napušta Crvenu zvezdu i postaje igrač Jirgena Klopa. Fudbaler će se na Enfildu pojaviti do 4. januara, gde ga očekuju lekarski pregledi, a onda i potpisivanje ugovora, čime će zvanično zadužiti opremu “crvenih”. Grujić se potom vraća u Zvezdu, za koju će odigrati prolećni deo sezone, a onda i po novom sistemu sa plej-ofom i plej-autom. Po evidentnom osvajanju titule ostaje da se sa Liverpulom početkom jula definiše da li će igrač biti na raspolaganju nemačkom treneru od prvog dana priprema, ili će možda ostati u crveno-belom i pokušati da doprinese u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Podsetimo, prelazak Marka Grujića je podigao puno prašine na relaciji Zvezda – Markov otac. Ugovor težak šest miliona evra, sa trenutnom isplatom novca, crveno-belima je potreban kako bi klub preživeo, odnosno isplatio deo dugovanja prema sadašnjim i bivšim igračima, a onda i dobio licencu. Međutim, Markov otac je nakratko zaustavio načelno postignut dogovor, ali je na kraju ipak pronađen zajednički interes. Deo dogovora je i da Grujić ostane na Marakani do leta kao pozajmljen igrač, za iznos od milion evra koji ne ulazi u pomenutih šest.


Sa 22 igrača na proleće

Crvenoj zvezdi biće dovoljna 22 fudbalera za prolećni deo sezone, a u međuvremenu će se polako brusiti i pojačavati tim za narednu godinu i međunarodnu scenu. Tako će Vladimir Jovović ubuduće igrati u OFK Beogradu, Nenad Gavrić eventualno u Vojvodini, Miloš Cvetković je blizu Larise, a Zoran Rendulić i Saša Stojanović će put Kine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari