Posle mnogo godina jedan fudbaler Partizana pravo iz Humske odlazi u italijansku Seriju A. Pošto je bez problema prošao lekarske preglede i postigao dogovor oko svojih uslova, jedva punoletni zadnji vezni našeg viceprvaka i srpske omladinske selekcije Nikola Gulan stavio je juče potpis na petogodišnji ugovor sa Fiorentinom.

Posle mnogo godina jedan fudbaler Partizana pravo iz Humske odlazi u italijansku Seriju A. Pošto je bez problema prošao lekarske preglede i postigao dogovor oko svojih uslova, jedva punoletni zadnji vezni našeg viceprvaka i srpske omladinske selekcije Nikola Gulan stavio je juče potpis na petogodišnji ugovor sa Fiorentinom. Tako je jedan od najtalentovanijih predstavnika crno-bele „klase 1989“, posle samo 13 skupljenih mečeva u prvom timu kluba koji ga je stvorio, umesto njegova, postao uzdanica „ljubičastih“, čija je Uprava njegovu slobodu platila oko tri miliona evra.
– Kao da sanjam. Pre samo četiri meseca potpisao sam svoj prvi profesionalni ugovor, potajno se nadajući ponekom minutu u prvom timu Partizana, malopre sam postao fudbaler jednog od najvećih italijanskih klubova, a za koji mesec ću igrati u jednoj od pet najboljih evropskih liga. Malo je reći da živim svoj životni san – srećno je, odmah posle sklapanja saradnje sa klubom iz Firence, za Danas pričao mladi Gulan.
Odlaziš posle samo jedne polusezone u seniorskoj ekipi Partizana?

Brazilac Doka na probi

Nedavno dovedenenom Brazilcu Žuki od prekjuče društvo na treninzima u SC Teleoptik pravi njegov zemljak Fransisko Lima Madureira Doka. Bivši polušpic Vitorije, Internasionala, Rio Branka i Gojasa nalazi se na probi i ukoliko je prođe naći će se među putnicima na drugi deo priprema u Holandiji (5-15. jul). Lamina Dijara, senegalski napadač iz portugalskog Beira Mara, sigurno će biti u avionu za Arnhem, jer je najzad dobio vizu i danas ili sutra dolazi na potpisivanje ugovora.

– Priznajem, malo mi je krivo što sam ostao nedorečen u najjačoj konkurenciji kluba iz kojeg potičem. Ostavio sam trag u Partizanovim mlađim kategorijama, ali ne i u prvih 11. Ali, nikada se ne zna, možda jednog dana opet obučem crno – beli dres i osvojim neki domaći trofej, o čemu sam toliko maštao.
Za mladog igrača dokazivanje u tako jakoj ligi može da bude mač sa dve oštrice?
– Idealno bi bilo da sam se još godinu, dve gradio i sazrevao kao igrač u našoj ligi, ali profesionalni putevi su nepredvidivi. Partizanu je potreban novac, a Fiorentini igrač za budućnost. Verujem da su ljudi iz mog novog kluba dobro razmislili pre nego što su zavukli ruku u kasu. Toliko sam toga lepog čuo na svoj račun ovih dana u Firenci. Mnogo očekuju od mene. Ja još više. Iako sam veoma mlad, i uz to još stranac, daću sve od sebe da već u prvoj sezoni opravdam to poverenje i ulaganje. Imam malu frku od svega, ali je izazov dokazivanja u zemlji svetskih prvaka još veći.
Ostaješ li u Fiorentini ili odmah ideš na pozajmicu?
– Uprava i trener bi da me zadrže u Firenci, ali pre toga moraju da prodaju nekoga ko kao i ja dolazi van Evropske unije. Ukoliko ne uspeju, proslediće me na godinu dana Sampdoriji. I to bi bila dobra opcija, jer bih ostao u Seriji A – kaže pojačanje Fiorentine, za koju će ubuduće igrati i novopečeni član našeg A tima Zdravko Kuzmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari